Dårlig kropsholdning: Smerter for dig og direkte indvirken på din ridning

Annoncørbetalt artikel

Når vi rider, kræves der en del af kroppens bevægelse for at holde balancen på hesten. Rygsøjlen er designet til at have naturlige kurver, så den hele tiden er perfekt afbalanceret, og bruskskiverne mellem ryghvirvlerne absorberer bevægelser, eksempelvis når du rider.

Hvis du har udviklet en dårlig kropsholdning over tid, vil du uvilkårligt påvirke den måde, som bevægelsen absorberes på. Det kan lede til både smerter for dig og hesten, men kan over tid også påvirke din evne til at påvirke hesten korrekt i ridningen.

Læs også: God dressur starter med DIN fysiske form

En holdningsvest kan hjælpe dig til en bedre holdning. Foto: Birgitte Stensgaard.

Dårlig holdning stresser musklerne

Hvis du har oparbejdet en dårlig kropsholding er det vigtigt at have fokus på de områder, som bruges uhensigtsmæssigt. Hvis ikke kroppens muskler omkring rygsøjlen har tilpas styrke vil bevægelsen fra hesten forårsage stress og overarbejde i bestemte muskler og det kan udvikle sig til rygsmerter.

Du overfører dine problemer til hesten

Når du rider, kan du ikke undgå, at du overfører eventuelle fysiske skævheder og spændinger til hesten. På sigt kan det resultere i smerter for hesten, som skal kompensere for dine skævheder.

Hvis du er opmærksom på dine egne ubalancer, er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe kroppen. Et godt sted at starte er core- og balancetræning, som henholdsvis forbedrer styrke og mobilitet i din krop. Til tider kan det også være nødvenligt med hjælp fra behandlere til udbedring af skævheder, låsninger eller spændinger.

Hvis den dårlige holdning har stået på over en længere periode, findes der også en række produkter på markedet, som kan hjælpe.

Holdningsvest mindsker gener i ryg og lænd

Birgitte Stensgaard er kendt for at udvikle danske designs til mennesker og dyr. Hun har blandt andet udviklet en række holdningsveste, som er designet til at hjælpe kroppen tilbage i den rigtige holdning. Vestene fås med og uden magnet- og varmeterapi. Produkterne er alle af dansk design i høj kvalitet, og er testet af fysio- og ergoterapeuter.

Terapi- og holdningsprodukterne er godkendte og anvendes blandt andet af kommuner i samarbejde med fysioterapeuter landet over. Produkterne har været på markedet mere end 8 år, og bruges til en lang række problematikker.

En holdningsvest støtter og aflaster gener i ryg og lænd samt forbedrer din holdning. Foto: B. Stensgaard.

Et af de mest populære produkter er holdningsvesten Be Balanced Extreme Support , som er designet til at støtte og aflaste gener i ryg og lænd, forbedre din holdning samt afhjælpe gener med dine skuldre og nakke.

I lændestykket er der indsyet 10 stk. stærke magneter som er varmereflekterende og løsner og smidiggør musklerne samt giver velvære.

Vesten kan med fordel bruges før og efter arbejde i stalden og ridning. Vestene har hjulpet mange med til en forbedret kropsholdning samt lindring af smerter og spændinger. Vesten er også med til øge bevidstheden om hvordan du går, står og bærer dig selv.

Læs også: 3 bomøvelser, der hæver din dressur til et nyt niveau

14 ud af 15 stjerner i tysk test

Det tyske magasin Mein Pherd har testet nogle af produkterne fra Birgitte Stensgaard, og var så begejstrede, at de gav dem 14 ud af 15 stjerner. De fremhævner blandt andet i deres test, at produkterne lindrer smerter i ryggen og giver markant effekt efter kort tids brug. Det nævnes også, at produkterne har en god pasform og er nemme at have på under tøjet.

Du kan læse den tyske anmeldelse her.

Kilder

Sportshøjskolen
Mein Pherd

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce