Derfor er en skovtur for hest og rytter så godt for samarbejdet på banen

For nogle kan en skovtur virke som spild af tid og en dag, som ellers kunne bruges på (igen) at træne på banen. Ja, for nogen føles det måske som useriøs ridning uden et formål. Men er det nu rigtigt? Der er mange gode grunde til at komme væk fra ridehusets fire vægge og ud i naturen. Det gælder både hest og rytter. Her får du tre grunde til at lægge en skovtur ind i din ugentlige træningsplan.

Nr. 1: Det øger rideglæden for både hest og rytter

Selvom mange rider med et mål for øje og derfor bruger utallige træningstimer på ridebanen eller i ridehallen, så har alle brug for et afbræk en gang i mellem. Derfor er en skovtur den perfekte måde at få en pause fra den intense træning og huske på, hvorfor du i første omgang begyndte at ride. Det er både godt for din egen motivation, men også din hests. Den vil også synes, at det er sjovere at træne, når den får en pause en gang i mellem. Du vil formentligt kunne mærke det på din træning.

Annonce
Nyd en skovtur sammen med din hest og få et endnu stærkere samarbejde på ridebanen efterfølgende. Foto: Arkiv.

Nr. 2: Det er godt for din hests styrke og balance

Skovens varierende underlag og niveauer er et rigtig godt træningssted for hesten at gå. Det træner nemlig hestens balance, styrke og koordination på en måde, som du ikke kan få på en plan ridebanebund.

Uanset disciplin, så ønsker vi alle en stærk og afbalanceret hest, og der er skoven altså din ven for at træne dette. Samtidig er det et godt sted at træne konditionen, og hvem har nogensinde hadet en rask galop gennem skoven?

Læs også: Få styr på reglerne for ridning i naturen

Annonce

Nr. 3: Det er god miljøtræning

Hvis man har en hest, som har en tendens til at kigge til for eksempel stævner, så er en skovtur god, fordi det vænner hesten til at være i andre miljøer. I skoven møder du forbigående mennesker, cyklister, hunde og så videre, som du også kan risikere at møde på stævnepladsen. Skoven er derfor et godt sted at træne, hvis du har en hest, som har tendens til at kigge.

Og husk så lige: I skoven er der ikke noget pres på dig som rytter, som der er på stævnebanerne og derfor har du god ro til at tage tingene i din hests tempo. Rigtig god tur.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce