DIY: Sadelbetræk 

Er du ferm med en symaskine, vil du gerne spare lidt penge, og vil du gerne have en bestemt farve eller et bestemt stof? I så fald er det perfekte valg at lave dit eget DIY-sadelbetræk.

At beskytte dit rideudstyr, så det forbliver i god stand, og forlænge levetiden er især vigtigt, når det gælder din sadel. Hvis du bruger et betræk til den, når du ikke rider, beskytter du den mod støv, snavs, sol og endda regn, hvis du har brug for at gå over gårdspladsen med din sadel. Heldigvis findes der en omkostningseffektiv og sjov løsning. Malgré Tout har lavet en skabelon, så du kan være kreativ og sy dit eget sadelbetræk. Som vi ved, kan sadler have mange forskellige former og størrelser, så sørg for at tilpasse størrelsen til din egen sadel. Denne skabelon er lavet til en 17,5″ dressursadel. 

Annonce

LÆS OGSÅ: DIY: Stigbøjlebeskyttere

Se Malgré Tout’s tutorial-video for hvordan du nemt kan lave dit eget sadelbetræk her

DIY fra Malgré Tout

Hvad skal du bruge?

Vi opfordrer dig til at kigge efter brugte tekstiler som for eksempel et gammelt tæppe, stofrester eller endda finde noget i den lokale genbrugsbutik. Det gør det ikke kun til et økonomisk incitament, men også til en miljøvenlig løsning. Fleece vil give lidt stødabsorbering, og du kan endda sy et ekstra lag på indersiden for ekstra beskyttelse, hvis du har lyst.

  • Stof   
  • Tråd  
  • Saks  
  • Målebånd  
  • En sikkerhedsnål  
  • Elastik (30-40 cm lang)  
  • En kuglepen og en symaskine 

Trin 1: Mål din sadel  

Mål din sadel fra bunden af sadelklappen og op til midten af sædet. Mål derefter sadlen fra forsiden af sædet til bagsiden, lige hvor panelet ville røre hestens ryg. Skub målebåndet fladt ned på sadlen, når du måler. Sørg for at lægge cirka 10 centimeter ekstra til dine mål. Hvis du kan lide, at den er lidt oversize, skal du lægge yderligere 10 centimeter til. 

Trin 2: Klip stoffet til  

Tag nu dit stof og fold det på midten, så du kun behøver at klippe én gang. Der, hvor stoffet er foldet, lægger du målene for sædet plus mindst 10 centimeter. På den lange side nedenfor lægger du målene til klappen og tilføjer 10 centimeter. Nu kommer den mest udfordrende del af dette projekt. Ud fra dine mål klipper du formen på en sadel, og husk altid at have lidt mere stof, end for lidt. 

Trin 3: Hæft kanterne til sømmen  

Stoffet skal nu have form som en sadel, og hvis du folder den ud, skal den have en lang lige side og en bule på den anden. Fold 3-4 centimeter afhængigt af bredden på din elastik hele vejen rundt. Sæt en nål i, hvis du føler, at det er for glat uden.  

Trin 4: Sy sømmen  

En nem opgave er at sy kanten til elastikken hele vejen rundt og lade et par centimeter være åbne, så du kan trække elastikken igennem. Hjørnerne kan være vanskelige, men det er okay at folde stoffet lidt for at få det til at passe. 

Trin 5: Sæt elastikken i  

Her har du to muligheder. Til vores sadel målte vi 35 cm elastik, tegnede en linje på elastikken, men klippede den ikke til endnu. Alternativt kan du trække elastikken igennem og derefter sætte en sikkerhedsnål i og se, hvor stram eller løs du vil have den, ved at prøve den på sadlen. Uanset hvad du vælger, så trækker du elastikken igennem sømmen ved hjælp af en sikkerhedsnål i den frie ende af elastikken.  

Trin 6: Sy det sidste stykke

Nu skal du bare sy det åbne stykke i kanten så elastikken bliver lukketinde. Vend nu stoffet, og så er du færdig! Voila!

Vi håber, du kan bruge vores skabelon. Det er faktisk også en fantastisk gaveidé, især hvis du gerne vil give en mere personlig gave til din bedste hesteven. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce