Dobbelt EM-bronze til Danmark

Det var så nervepirrende spændende, da anden afdeling af holdkonkurrencerne for både junior- og ungryttere ved EM i dressur blev afviklet i dag under Spaniens varme sol. De danske juniorer lagde allerede skarpt ud i går, hvor de tog føringen mesterskabet, og efter dagens ridt kunne de fortjent modtage bronzemedaljerne. Men festen stopper ikke her, for ungrytterne, som i går red sig ind på en 6. plads, kom absolut stærkt igen og formåede med holdets sidste rytter også at ride sig til bronze. Flot redet af de unge danske talenter. Samlet kæmpede 14 nationer om medaljerne, og i begge mesterskaber tog Tyskland guldet, mens Holland vandt sølvet.

Flot niveau af juniorerne
I går havde Caroline T. Elsner/Alskenz Firfod (70,027%) og Karoline Rohmann/Noosa Melody (69,703%) redet Danmark i førertrøjen for juniorerne, og i dag skulle Camilla Andersen/Rafaella K og Celine Rørbæk Silfen/Romio Højris gøre deres holdkammerater kunsten efter. Celine opnåede flotte 72,324%,hvilket betød en individuel 7. plads i det 65 mand store felt. Camilla red til 70,027%, og sluttede som nr. 16. Alt i alt opnåede det danske hold 212,405%,og bronzen var i hus. Tyskland vandt guldet med 224,000%,mens Holland tog sølvet med 220,136%.

Bronze til ungrytterne
Den sidste rytter på det danske ungrytterlandshold var Maja Andreasen på Kano. Inden hun red på banen, lå det danske hold på en 5. plads, så for at holdet skulle avancere krævede det, at ekvipagen red op til deres bedste. Og man må sige, at Maja og Kano leverede varen. Med et ridt til 73,026% og dermed en 5. plads i feltet, lykkedes det for det danske hold at ride bronzemedaljen hjem. Også Michala Mejlgaard Jensen og Uno IV var på banen i dag, og parret fik en helt super tur og med 71,290%, blev det til ny personlig rekord og en individuel 9. plads. Ungrytterlandholdet bestod desuden af Caroline Aarosin/Daydrema (69,553%) og Marie Skov Olesen/Brizard (64,632%). Guldet gik endnu en gang til Tyskland, som var uhyggeligt stærke og opnåede 221,842%, mens sølvet gik til det hollandske hold, der samlet red til 220,552%.

EM fortsætter
De næste dage fortsætter EM i Spanien med de individuelle konkurrencer og holdmesterskabet for children. Med de flotte resultater de danske ryttere har opnået indtil videre, bliver det meget spændende at følge dem henover weekenden.

Kilde: Rideforbund.dk