Efterlader du hesten, når du skal på ferie?

Vi har alle brug for ferie, og her er en tjekliste med de syv ting, du blandt andet skal huske på, når du tager på ferie som hesteejer. 

Uanset om du skal på sommerferie, vinterferie eller noget helt tredje, kræver det formentligt, at du overlader pasningen af din hest til andre – gisp! Der er flere ting, som kan gøre, at det bliver lettere for både din hest, dig selv og den, som skal passe din hest. Det er nemlig meget lettere at tage på ferie og nyde den, hvis du ved, at din hest bliver passet og plejet efter alle kunstens regler.  

Annonce

Overlevering

Lav en ordentlig overlevering til den, der skal passe din hest. Det behøver ikke være en udførlig liste, men sørg for, at I ved, hvad I hver især forventer af hinanden. Informer eksempelvis din hestepasser, hvis din hest skal have dyrlæge eller smed, imens du er væk. Der er naturligvis også forskel på, om du har en hestepasser, som kender din hest godt eller ej.  

Foder

Vær sikker på, at din hest har nok foder til rådighed, så den ikke løber tør, mens du sidder i Sydfrankrig eller lignende. Skriv ned, hvad din hest får. Selv hvis du står et sted, hvor I blander foderposer eller spande på forhånd – og du har sikret dig, at du har blandet nok – er det godt, hvis din hestepasser også ved, hvad hesten får at spise.  

Læs også: Forbered din hest til forårsgræsset

Ridning

Hvis din hest også skal rides, imens du er væk, er det vigtigt, at I har gennemgået alt udstyret sammen. Det kan være, du gerne vil, at det bliver spændt på en bestemt måde, eller at din hest er vant til en speciel rækkefølge. Derudover kan det være en fordel at have aftalt på forhånd, hvad der skal trænes – og hvad der ikke skal trænes. 

Særlige hensyn

Er der nogle særlige hensyn, der skal tages til din hest? Måske du ikke er helt så presset, som den engelske rytter Tiger Oatley-Summers i videoen her ved siden af.

En måde at afhjælpe det på, kan være, at du informerer om eventuelle sygdom, som kræver daglig medicinering eller lignende. Det kan være, der er noget foder, som din hest ikke kan tåle. Forklar, om din hest skal have forskellige typer af dækken på, mundkurv, klokker eller andet udstyr udover en eventuel grime.

Udstyr

Heste har ofte en sjældent heldig evne til at smide alt fra sko til grimer og ødelægge dækkener. Og det sker tit, når man som ejer ikke er hjemmme. Sørg altid for, at der er et ekstra dækken, hvis uheldet skulle være ude. Det samme gør sig gældende for grimer og andet udstyr, som hesten kan komme til at tabe eller ødelægge.

Forventningsafstem

Selv om det kan være svært for dig at overlade din hest til andre, kan det også være svært den anden vej rundt.  Det er et stort ansvar og en tillidserklæring at passe en andens hest. Vil du eksempelvis gerne have daglige opdateringer, eller er det ikke nødvendigt for dig.

Læs også: Plej dit læderudstyr – uden at gøre mere skade end gavn

Hav de rigtige kontaktoplysninger

Sørg for, at I har udvekslet kontaktoplysninger, så I altid kan få fat i hinanden, hvis der skulle opstå problemer. Hvis du står i en større stald, kan du med fordel informere resten at stalden om, hvem de skal kontakte, hvis der er noget med din hest, imens du er væk. Vær sikker på, at din hestepasser ved, hvilken dyrlæge og smed, du bruger.

Med denne liste håber vi, at du kan nyde din ferie, og at du kan tage af sted vel vidende om, at din hest er i gode hænder.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce