Eksperter: At lege hest stimulerer dit barns indlæring og udvikling

Annoncørbetalt artikel
O. M. Spring & Søn logo

Elsker dine børn også alt, hvad der har med heste at gøre? Også når de ikke er i stalden? Det skal du ikke være ked af, for ridningen gør absolut kun godt for dit barn. Samværet med et dyr lærer ikke kun børn at tage ansvar; den aktive livsstil gør dem også mere intelligente. Det viser et studie og er ligeledes konklusionen hos en stor webshop med legesager til børn, Legeakademiet, som har valgt at tage minispring fra O.M. Spring & Søn til sig.

Her fortæller vi dig, hvor vigtig ridning kan være for dit barn, og hvordan du med minispring kan bringe lidt af det med hjem i haven til dem, så de også kan lege hest og udvikler sig dér.

Læs også: Til forældre: 4 vigtige grunde til at lade dit barn gå til ridning

Studie: Ridning styrker børns intelligens

I 2017 blev der lavet et studie på Toyko University of Agriculture, som viser, at børn kan lære noget af at ride, som de ikke kan nogen andre steder. Undersøgelsen blev foretaget ved at bede en række børn om at udføre simple opgaver og matematiske øvelser før og efter en ridetur. Blandt andet kan ridning øge barnets intelligens i form af læring, hukommelse og evnen til at løse problemer, konkluderer studiets professor, Mitsuaki Ohta. Han uddyber, at grunden til det skal findes i hestens måde at bevæge sig på:

En vigtig karakteristik ved hestes gangarter er, at de producerer en tredimensionel acceleration. Bevægelsen fra hestens bækken kan give motoriske- og sansemæssige input til kroppen, og i forhold til studiet, vurderer jeg, at nogle af de forskelle der er mellem rytterens præstationer kan skyldes disse accelerationer”.

Professor Mitsuaki Ohta

Professoren mener altså, at hestens bevægelser, som barnet mærker under sig, er med til at gøre det mere intelligent. Det lyder måske kryptisk, men der er givetvis en sammenhæng. Og så er ridning selvfølgelig også med til at holde dit barn fysisk sundt, både på ryggen af hesten og i omgangen med den.

Børn skal blive beskidte og slå sig

Heldigvis er de fleste forældre – og her er hesteforældre absolut ingen undtagelse – klar over, at børn lærer mest af at være aktive og prøve tingene af selv. Det indbefatter ganske naturligt, at barnet indimellem både slår sig og bliver beskidt – og det er helt okay. Det mener de hos, Legeakademiet – en webshop, der er specialiseret i at gøre børn klogere gennem legetøj:

Jo mere beskidt dit barn er, når du henter det fra institutionen, jo mere læring har dit barn fået. Og læring er erfaring og tilegnelse af nye kompetencer. Vi skal være begejstrede, når ungerne kommer hjem med uglet hår, græspletter på knæene og huller på albuerne. Det er et særdeles synligt bevis på, at dit barn har udfordret sig selv i dag og lært noget nyt og dermed på helt egen hånd er gået til næste udviklingstrin i sin motorik.”

Som forældre til et barn, der rider, kan man snildt sætte hak ved alt det ovennævnte. Både igennem barnets omgang med hesten, samt livet på en rideskole, i en stald og rundt omkring på udearealerne, lærer det hesteglade barn gennem bevægelse og aktiviteter. Men hvordan kan man sørge for, at barnet også drager fordel af denne måde at lære på derhjemme?

At lege med og hoppe over minispring er en god måde for børn at prøve ridedisciplinen af på en ufarlig og anderledes måde, der tilmed udvikler dem og giver det dem masser af god motion. Og så kan det være godt til at få børn til at indgå i et socialt fællesskab. Foto: Legeakademiet.

Minispring kan fremme børnenes indlæring

Dit barn kan tage læringen med hjem i haven. Og det er her, minispringene kommer ind i billedet, for de kan skabe en kobling mellem den aktive leg og forestillingen om at sidde på en hest.

Legeakademiet skriver om minispringene, at de er oplagte til børn i alle aldre og til mange forskellige arrangementer, som ikke bare omfatter leg hjemme i haven, men også familiearrangementer, kræmmermarkeder, på campingpladser. Ikke kan også institutioner få meget ud af minispringene som indendørs- eller udendørsaktivitet.

“Springene inviterer børnene til at lege og udfordrer og styrker deres grovmotorik. Det er både balancen, konditionen, koordinationsevnen og muskel- og ledsansen, som kommer i spil, uanset om barnet vælger at skridte, trave eller galoppere sig vej igennem forhindringerne”

Det, fortæller Legeakademiet, er grunden til, at de har valgt at tage minispringene fra firmaet O.M. Spring & Søn til sig og videresælge dem til private, institutioner og virksomheder i hele landet.

Hold springstævne i haven

De små, flotte forhindringer er oplagte at bruge til en lille konkurrence. For udover, at de ligner og fungerer ligesom rigtige forhindringer til heste, så er de bundsolide og 100% sikre for børnene at bruge.

For, at I kan komme godt i gang med jeres mini-stævne har vi lavet en springskitse, som viser, hvordan en springbane kan se ud. Forsøg så vidt som muligt at lave forskellige forhindringstyper, og husk selvfølgelig at sætte dem i en højde, der passer til børnenes niveau. Måske skal I lave flere klasser med forskellige højder, præcis som til et rigtigt stævne med heste?

Læs også: Børn og ridning – hvornår og hvordan?

.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce