En god opvarmning – hvad skal du kigge efter? 

Hesten er en atlet og hvis man passer på muskler og sener, har du en hest der holder sig sund og rask i mange år. Derfor er opvarmning vigtigt. Her har vi spurgt underviser og adfærdstræner Line Hummel om de bedste opvarmningsøvelser. 

Om forfatteren Line Hummel:
  

Line Hummel er stifter og indehaver af firmaet Hestekræfter.  

Hun besøger ryttere og deres heste for at hjælpe med at løse adfærdsproblemer, udarbejde træningsprogrammer og give undervisning. Lines autentiske og professionelle tilgang til både hest og rytter er helt speciel og tager udgangspunkt i den unikke APPEALmethod.   
   
Hvis du ønsker mere information om undervisning og træning, kan du kontakte Line via e-mail på line@hestekraefter.com, gennem Messenger eller besøge hendes hjemmeside

Annonce

Hvorfor varme op? 

Ryggen på en hest er ikke bygget til at bære vægt fra rytter, det er noget vi lærer hesten. Det svarer til, når du skal lære at løfte noget tungt på den rigtige måde, for at passe på din ryg. En god opvarmning kan se således ud:  

  • Gå med din hest de første 5 min. Eller mere… til du kan se at hesten træder længere skridt og svinger afslappet i ryggen.  
  • Spænd gjorden stille og roligt op efterhånden, som I går jer varme. Mærk på din egen krop. Bliver den varm og smidig?  
  • Sæt dig op og skridt videre for lange tøjler. En hest der strækker sig frem og ned, får også strukket ryggen og overlinjen. Se om halsen bevæger sig frit af afslappet.  
  • Sæt hesten i lunte-trav. Er hesten tung eller svær at få i gang, så lav mange overgange fra skridt til trav og der efter hurtigt ned i skridt igen. Overgange får hesten til at bruge mave og rygmuskler. Denne øvelse finjusterer også jeres kommunikation og du kan rose hesten, hver gang den lytter til dine signaler.  
  • Når du har travet og skridtet i en 15 min. på ryggen af din hest, er den klar til galop.   
  • Galopper et par volter på begge sider, gerne med løse tøjler. Er hesten tung i galop, så lav også flere overgange i stedet for at presse den rundt i flere volter.  
  • Du kan med fordel give hesten lov til at skridte for lange tøjler inden du skal ind og springe eller ride krævende øvelser. I en god skridt for lange tøjler, kommer der god blodgennemstrømning i hestens krop. Det giver den også en mental pause, så den er bedre til at koncentrere sig, når det gælder.  

Har du varmet hesten god op kan I fortsætte jeres almindelig træning. Men skip eller forkort ikke en god opvarmning – den er guld hver – også i længden. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce