Fortryllende afslutning for fantastiske Taloubet Z

Som en eventyrlig afslutning på hans fantastiske karriere, gav den 18-årige super-hingst Taloubet Z sin rytter Christian Ahlmann en uforglemmelig oplevelse, da ekvipagen red sig til sejr foran sit hjemmepublikum, ved det tiende stævne af Longines FEI World Cup, for den Vesteuropæiske liga i Leipzig i Tyskland, i går. Som den sidste ekvipage ud af femten ved den nervepirrende omspringning, så det ellers ud til at være for godt til at være sandt, hvis ekvipagen skulle ride sig til sejr. Ekvipagen gjorde dog tvivlen til skam, og Taloubet fik det til at ligne en leg.

Der var nærmest heller ingen tørre øjne hos de mange tilskuere, da præmieoverrækkelsen fandt sted, og den tyske duo kom på banen sammen med stævnets anden- og tredjeplads – Carlos Lopez og Harrie Smolders.

Ahlmann er normalvis ikke den der viser følelser, men den 43-årige rytters stemme knækkede et par gange, da han forsøgte at fortælle om de mange oplevelser, som Taloubet har givet ham gennem tiden. Han fortalte også hvordan han havde følt et ekstremt pres på sine skuldrer ved aftenens stævne.

”Jeg ville for alt i verden ikke ødelægge det for ham! Det her er var jo egentlig blot en normal World Cup, som vi har hver uge. Men det var alligevel virkelig specielt, fordi det var sidste klasse for Taloubet. Vi tog en chance ved at have ham med, så han kunne sige farvel her hvor alle kender ham, og så han kunne forlade sporten i sin bedste form. Så at få så godt et resultat, og at slutte af med en god runde, selvom man er under pres, gør mig virkelig glad. Det har været den bedste dag i mit liv, ikke på grund af pengene eller pointene, for det er så meget mere end det – det er på grund af hesten, som på trods af sin alder stadig har så meget ’power’, og som ender sin karriere på den bedst tænkelige måde – med en sejr,” fortalte Christian Ahlmann med stolthed i stemmen.

Arenaen var fuldstændig stille, da Ahlmann og Taloubet red på banen for allersidste gang, men brød ud i en eksplosion af klapsavler, da ekvipagen landede efter sidste spring, og red i fuld gallop over målstregen kun to tiendedele af et sekund hurtigere end Lopez. End ikke han var skuffet, for som han sagde: ”I dag handlede kun om Taloubet.”

A dream and a nightmare 

“Yes for everyone else today was a dream, but for me it was a nightmare!” said course designer Frank Rothenberger after 15 horse-and-rider combinations made it into the jump-off. It was a cracker however, and Lopez appeared to have it in the bag when scorching through the finish in 43.39 seconds with the gelding Admara who seems to have found his perfect “other half” since partnering up with the Colombian rider two years ago. Smolders and Zinius, winners at the previous leg in Mechelen (BEL) last month, gave it their best shot but fell short by two-tenths of a second when second-last to go.

And with just three qualifiers still left to go, the next in Zurich (SUI) next Sunday, Ahlmann has now qualified for the Longines FEI World Cup™ Jumping 2018 Final in Paris (FRA) in April. Like Smolders, who has also made the cut, that wasn’t on the German rider’s radar until today. “I’ll have to have a re-think about that now” he said this evening.

Læs mere. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce