Gode råd inden køb af drømmehesten

Er du på jagt efter drømmehesten, så er der mange ting du skal være opmærksom på. Her er fem gode råd, inden du køber.

  1. Sørg for at dine forventninger til drømmehesten matcher dit budget. Man kan have mange forventninger til, hvilken kvalitet hest man ønsker, samt hvilket uddannelsesniveau hesten skal være på. Stemmer de to ting ikke overens, vil man gang på gang blive skuffet.
  2. Rådfør dig med fagfolk hvis du er i tvivl om hvad dit budget rækker til. Sørg for at undersøge markedet – for eksempel på nettet. På denne måde får du et godt sammenligningsgrundlag.
  3. Tag din træner/ridelærer med på råd. Han/hun kan hjælpe med at finde en hest der matcher dit niveau og dine ambitioner. Ingen kender dine ønsker og behov som din daglige træner. Det er derfor en rigtig god ide at sparre med vedkommende, så I sammen kan komme frem til præcis, hvilken hest du har brug for.
  4. Tag en erfaren person med når du skal se og prøve hesten. Få eventuelt personen til at filme så du selv kan få et indtryk af dig og hesten sammen. En ting er den følelse man får på hesten, men det kan være rart selv at se, hvordan man harmonerer med hesten.
  5. Få altid en dyrlæge til at lave en klinisk undersøgelse af hesten, så du sikrer dig at hesten kan godkendes til forsikring. Det er ligeledes en god ide at få skrevet en ordentlig kontrakt, som sikrer begge parter, hvis problemer skulle opstå i forbindelse med handlen.

Følg Everhorse på Horsebook og bliv klogere på hestehandel

Kilde: Horsebooks Vidensbank – Everhorse

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce