Har din hest brug for en sandudrensning?

Sommeren er nær og græsset står nu grønt og frodigt! I løbet af foråret har vores heste spist de små græsspirer og gravet efter de velsmagende rødder. Det korte græs og rødderne betyder desværre også, at mange heste får spist sand og jord, som kan ophobe sig i hestens tarme.  Dette kan give anledning til problemer, eksempelvis irritation af slimhinder, tarmbetændelse, forstoppelse eller diarré.

Man bør være særlig opmærksom på de heste, der ikke har mulighed for at gå på langt græs, men i stedet går på jordfold eller nedbidt græs hele året.
For at undgå problemer med sandophobning, kan det være en god ide at give hesten en kur, der hjælper sandet/jorden ud af tarmene. For heste der permanent går på jordfold, eller nedbidt græs, kan det være en fordel at give en kur flere gange om året.

Tildeling af loppefrøskaller (Psyllium) er en rigtig god kur mod sand og jord i tarmene.  Loppefrøskaller virker ved, at de omdannes til slim, når de optager væske i hestens mavesæk og tarme. Sandkorn og jord binder sig til slimen og kommer dermed ud med hestens afføring.

Test om din hest har sand i tarmene
1. Benyt helst en plastikhandske i klar plast (eller alternativt en frysepose) hvori du putter et par knolde fra en hestepære (de øverste, der ikke har rørt jorden), tilsæt vand og mas pærerne godt, så de opløses i vandet.

2. Hæng handsken op og vent min. en halv time, gerne længere. Hvis du har brugt en frysepose, så hæng den gerne på skrå, således det ene hjørne peger nedad.

3. Når indholdet i posen har bundfældet sig, vil eventuelt sand og jord synke til bunden af posen. Her kan du nemt se og mærke i fingerspidserne på handsken (eller bunden af posen) om der er sand og jord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Produkter der fungerer som sandudrensning

Vil du give din hest en kur mod sand og jord i tarmene, har PrimePet flere produkter, som kan hjælpe din hest, både i pulver- og pilleform… F.eks.

TRM Sandxpell
Nordic Horse Optimal
Equsana Sand Out
St. Hippolyt Linustar
Amequ Psyllium Cococrunch
Solanum Sand Free Max
Blue Hors Psyllium Pellets (fås også med æble smag)
Equidan Vetline EquiHusk
Havens Equiforce Psyllium

Se vores udvalg af produkter, der gavner hestens mave og fordøjelse:  https://primepet.dk/kategori/hest/hestetilskud/mave-og-fordoejelse/

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce