Heste skal have et godt sind – hvem kigger på rytterens?

Indlæg af Ditte Young, dyretelepatør 

Jeg har læst og hørt om, at hesten skal have et godt sind. Jeg forstår godt hvad der menes med det. At hesten skal være født med eller være avlet til at have det rette sind, som også gør den egnet til at blive konkurrencehest. Jeg synes, at det er langt vigtigere at kigge på DET GODE PARFORHOLD mellem hest og rytter i stedet for kun at kigge på sindet hos hesten. Hvem kigger på sindet hos dets menneske inden en ekvipage finder sammen?

Om han eller hun har forståelsen, rummeligheden, temperamentet, selvværdet, humoren og mange andre kvaliteter, som jeg synes er ligeså vigtige at belyse. Vi bør i stedet fokusere på, om der er et match mellem hest og rytter, eller er der ikke? Forstår rytteren hvilken type hest de har med at gøre og hvad hesten har brug for?

Jeg kan ikke lade være med at lede tankerne hen imod, at vi manipulerer med naturen for at skabe noget, som vi stræber mod skal være perfekt. Og det er jeg modstander af. Jeg synes det er vigtigt at kigge på de forskellige personligheder heste har og hvordan det passer til dig som rytter i stedet for. Der er ingen af mine 4 kernepersonligheder hos hestene, som ikke egner sig til at gå konkurrencer. Det er udelukkende et spørgsmål om rytteren forstår deres sind.

Hvis jeg skal tage ét eksempel ud af de fire, så vil jeg gerne pege på den hest, som jeg kalder ”DEN SENSITIVE”. En hest, som umiddelbart ikke ville have ”det gode sind” eller være egnet på konkurrence banerne, fordi den er alt for vågen, nervøs og alert. Det er en hest, som ville gå for hurtigt i stykker rent helbredsmæssigt og som potentielt set bliver for hurtig stresset ved for mange forandringer og transport. Nu har jeg set en del konkurrence heste over tiden og de heste, som jeg føler er mest egnede til konkurrencerne er enten de sensitive, eller også har de det sensitive i sig.

DEN SENSITIVE HESTS ressourcer er nemlig:

Den reagerer på de mindste signaler og gør det derfor også muligt for dig som rytter at træne med den meget ubesværet eller med tankens kraft. Altså kan du sende en tanke om hvad hesten skal og så gør den det med det samme, uden du lægger an til det med kroppen.

Den har et ønske om at flyde sammen med sin rytter i træningen

Den har ofte en ”pleasende” personlighed, som gør, at den altid samarbejder og dermed er nem at forstå eller arbejde med, hvis man har set det

Hesten reagerer kropsligt på rytterfejl, forkert holdning, vægtbæring, balance problemer, hvorfor det hurtigere kan opdages hvad rytters arbejdspunkter er, hvis man har øje for det og vil indse det

Når den forstår rammen og øvelserne har denne hest et ubesværet ridt og det ser dansende let ud, hvis rytter forstår dette og ikke konfliktrider

Disse heste svæver nærmest over underlaget og har et harmonisk ridt

Den kan være tryghedssøgende og vil derfor knytte ekstreme kærlighedsbånd til sin rytter

Til alle jer, som har de sensitive heste, så skal I vide, at jeg synes, at I er så heldige. Og jeg håber, at I kan genkende mange af disse ting jeg beskriver og I måske kan få øje på noget nyt sammen med jeres bedste ven – på 4 ben.

Tag godt ved lære af DE SENSITIVE. De er i sandhed ”vindere” i mine øjne.

Besøg Ditte Youngs hjemmeside >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce