Hestefagperson: ”Sådan bruger jeg laser som supplement til mine hænder”

Annoncørbetalt artikel

Findes der en mirakelkur, et quickfix, når det kommer til at hjælpe heste af med fysiske udfordringer? Svaret er nej, hvis man spørger Tinne Kamm, som dagligt har heste med fysiske problematikker i hænderne. Hun har en hel værktøjskasse med viden og teknikker, som hun tilpasser den enkelte hest og dens udfordringer. I værktøjskassen ligger der blandt andet to styk laser, som hver især er god til helt specifikke udfordringer.

Når Tinne Kamm er ude hos sine kunder, er det helhedsbilledet, der er i fokus.

”Jeg interesserer mig for forbindelserne i kroppen. Alt hænger jo sammen. Af samme grund har jeg tilegnet mig viden og uddannet mig i teknikker, som har målrettet, tværgående fokus,” siger Tinne.

Tinne Kamm hjælper heste med fysiske og adfærdsmæssige udfordringer. Foto: PowerMedic

Uddannelse med fokus på helheden

Og hvis man kaster blikket ned over Tinnes lange liste over uddannelser og kurser er det da også klart, at hun har en helt særlig interesse for detaljer i hestekroppen. CV’et tæller blandt andet uddannelser, kurser og certificeringer i områder på hesten, som for almindelige hesteejere kan virke en hel del nørdet.

Og nørderi er også ifølge Tinne nødvendigt, hvis man skal hjælpe hesten på en måde, der holder.

”Hesten er mester i at kompensere, hvis noget generer. Den skal nok finde en måde at klare sig igennem opgaverne. Af samme grund kræver det til tider noget af et detektivarbejde at finde frem den oprindelige udfordring og samtlige af de relaterede punkter i kroppen. Det er en af de vigtigste dele af mit arbejde. Hvis jeg ikke får det hele med, kommer udfordringen bare tilbage,” siger Tinne.

Læs også: Hjælp til selvheling: Sådan får laser din hest hurtigere gennem en skade

Tinne Kamm

Tinne Kamm er uddannet fysiurgisk hesteterapeut, hestetræningskonsulent, dyreadfærdskonsulent med speciale i heste og NLP-Mastercoach. Tinne hjælper heste, som har fysiske problematikker i bevægeapparatet eller adfærdsrelaterede udfordringer. Hun tilbyder herudover undervisning i grundridning og jordarbejde ud fra indlæringspsykologiske og adfærdsbiologiske principper. Tinne er desuden gæsteunderviser hos Center for Dyreterapi i Nordjylland.

Laser som en del af værktøjskassen

Et af elementerne i Tinnes uddannelse er brug af laser. Det betyder, at Tinne er klædt på til at betjene laseren og bruge den målrettet som en del af hendes kundebesøg.

”Det er vigtigt at vide, hvornår laseren kan gøre en forskel for hesten. Den er rigtig god, hvis man bruger den målrettet, og der er nogle specifikke ting, jeg typisk bruger den til. Laser er eksempelvis genial til at kickstarte cirkulationen i et område, så jeg hurtigere kan komme til med mine hænder. Men også til lige at tage det sidste efter jeg har arbejdet med en problematik. Den er med andre ord et rigtig godt supplement til mine hænder,” mener Tinne.

Tinne Kamm bruger laseren til helt specifikke udfordringer. Foto: PowerMedic

Forskellige lasere til forskellige problematikker

Tinne har både modellen med én laser diode og en med tre. Hun bruger laseren med tre laser dioder, når hun skal arbejde på større områder. Eksempelvis i områder med intense spændinger i en muskel eller til afspænding af hele forløb som eksempelvis meridianbaner og relevante dele af fasciabaner. Men også i forbindelse med seneskader, som først er udredt af en dyrlæge.

Til gengæld er laseren med én diode rigtig god til små punkter.

”Jeg bruger den lille laser, når jeg eksempelvis skal arbejde med akupunkturpunkter. Her er det nødvendigt, at jeg kan være meget præcis, fordi jeg ønsker at påvirke et meget lille punkt i dybden. Det virker lidt ligesom hvis man sætter nåle i,” fortæller Tinne.

Som fagperson er det vigtigt, at Tinne kan mærke en effekt af de teknologier, hun bruger hos kunderne. Og hendes erfaring er, at laser gør en forskel.

Tinne har valgt lasere fra PowerMedic på grund af kvaliteten og servicen. Foto: PowerMedic

”Jeg kan mærke, at vævet giver slip og bliver blødt, når jeg bruger laseren på en spænding. Og så giver det mening for mig at bruge teknologien,” siger hun.

Valget om at supplere den manuelle terapi med laserterapi kom i Tinnes tilfælde på baggrund af de meget veldokumenterede effekter både inden for både det veterinære og det humane område.

“Jeg valgte en laser fra PowerMedic på grund af kvaliteten af selve laseren og den service og rådgivning, de giver deres kunder,” forklarer Tinne.

Læs også: Kinesiotaping: Hokus pokus eller ej?

Laser har en positiv mental effekt

Udover de positive fysiske effekter har laseren også en indvirkning på det parasympatiske nervesystem, som blandt andet står for at hesten er afslappet og i balance.

”Jeg oplever, at laseren får hesten til at slappe af. Jeg ser ofte, at hesten trækker vejret dybt, lukker øjnene og gaber, når jeg sætter laseren på. Som dyreadfærdskonsulent oplever jeg dette som noget meget positivt, da det fysiske og mentale har en dyb forbindelse,” slutter Tinne.

Laser til heste

Laserbehandling benyttes i stigende grad verden over af dyrlæger, som ønsker at forkorte skades- eller sygdomsperiode for heste. PowerMedic anbefaler en PowerLaser Basic1500 eller PowerLaser Pro1500 til hestebehandling.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce