Nu er det din tur: 3 øvelser til styrketræning af rytteren

Du styrketræner din hest, men husker du din egen træning? Vi stiller nemlig enormt høje krav til vores heste og deres styrke, men ofte glemmer vi os selv og vores egen indvirkning, når vi sætter os i sadlen.

Din styrketræning kan heldigvis klares i stalden, så du behøver ikke bruge flere timer i fitnesscenteret ved siden af de mange timer hos hesten.

Med få og relativt simple øvelser kan du nemlig styrke din egen krop, så den også er stærk og klar til de øvelser, I skal lave, når du sidder i sadlen.

Læs også: Ryttertræning: Øvelser til din overkrop

Annonce

Linette Christensen kommer her med tre øvelser, som de fleste kan kaste sig over. Den første planke burde ikke volde de store problemer, men øvelse to og særligt tre formentligt godt kan blive en lidt større udfordringer.

Om Linette Christensen

Linette Christensen bor på Fyn, hvor hun driver Hestefornuft.dk. Her tilbyder hun alt fra undervisning, tilridning og træning. Desuden tilbyder hun adværdsbehandling og foredrag, kurser og onlinekurser. I foråret 2022 er hun færdiguddannet hestefysioterapeut, og hun har desuden en række kurser og uddannelser bag sig om både indlæring og fysiologi.

Øvelserne er gode til rytteren, som har tendens til at sidde skævt, ustabilt, falder sammen eller har en tvivlsom balance.

De tre øvelser kan laves på ridebanen, i stalden eller hjemme på stuegulvet, og selv en lille indsats kan gøre en stor forskel for din opstilling og styrke.

1. Strakt arms planke

Hvis det ser for let ud, kan du bevæge dig videre til øvelse to eller 3. Foto: Privat.

2. Straks arms sideplanke

En regulær sideplanke med et lille twist. Foto: Privat.

3. Strakt arms sideplanke med løftet ben

Nu skulle det gerne brænde lidt. Foto. Privat.

Alle tre øvelser er gode styrkeøvelser for både overkrop/skuldre og ikke mindst core. Desuden styrker de balance og ikke mindst de helt små muskler, som støtter kroppens skelet.

Læs også: Undersøgelse: Mange ryttere prioriterer hestens sikkerhed over sin egen

I følge Linette Christensen er det bare med at komme i gang med din egen træning, før du hopper i sadlen:

“Der er, i min verden, ingen undskyldninger. Afsti’ afste’ og i gang med noget træning. Din hest, din ridning, din krop og dit sind vil elske dig for det, så sæt igang.”

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce