Hvad er status på politihestene?

Knap halvandet år efter der blev afsat midler til at genetablere Det Ridende Politi, mangler Politiet endnu at indkøbe 15 heste og at finde de rette faciliteter. Redaktionen på Malgré Tout har derfor sat sig for at finde ud af hvad status er og hvornår Politiet igen vil sadle op og skabe tryghed fra hesteryggen af.

Hvad er vigtigt i forhold til udvælgelsen af en politihest?

”Det skal primært være en vallak på ca. 6-8 år. Proportionerne skal være rigtige og med et stangmål på ca. 165-175 cm. Hesten skal være sund og rask, mentalt stærk og med et roligt temperament – og så skal den være tilredet,” oplyser Københavns Politi.

Politiet har været på udkig efter heste i hele Europa i mere end ét år, men valget er indtil nu faldet på danske heste. I valget af hestetype har politiet lagt vægt på, at hesten er trænet muskelmæssigt til at kunne bære sin rytter i længere tid af gangen. Den tilvænnes til støj, musik og store menneskemængder og i dressur. Og så tager det op imod ét år at uddanne en politihest.

Hvad er status på genetableringen af Det Ridende Politi og har i fundet de rette faciliteter, der matcher jeres behov?

”I Politiet råder vi i øjeblikket over fem heste, og vi søger med lys og lygte efter flere. Udbuddet på den permanente opstaldning af hestene udløb onsdag den 8. maj, og Rigspolitiet er i gang med at se på de tilbud, vi har fået. Når vi har fundet en vinder af udbuddet, skal vi igennem en ’lovmæssig proces’, inden vi kan underskrive en kontrakt i midten af juni,” oplyser Rigspolitiet. Selvom hestene opstaldes i København og er forankret i Københavns Politi, skal hestene også på arbejde i Jylland, Fyn og Bornholm.

Et viralt hit

Indtil videre har Det Ridende Politi hjemme på Islands Brygge i København, hvor de har seks bokse til rådighed. Dette er dog langt fra nok, når de i alt 20 heste ankommer. Det har fået politiet til at gå til tasterne og bede offentligheden om hjælp på Facebook. De leder nemlig efter et sted, der kan huse alle deres 20 heste samt ridehus, folde og udendørs baner, hvor hestene kan trænes og passes. Og så skal faciliteterne selvfølgelig have en god beliggenhed i nærheden af Storkøbenhavn. 

Vi fik en enorm omtale på de sociale medier, hvilket  vi var meget glade for. Det har hjulpet os en hel del med at finde de heste, vi har i dag,” lyder det fra Københavns Politi.

Indtil videre har over 5,5 tusinde mennesker delt opslaget på Facebook.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce