Hvorfor bør hestemennesker være klimabevidste?

Hvorfor bør ryttere tænke på klimaet?

Mange organisationer mener afgjort, at alle mennesker skal tænke på klimaet, hvordan vi behandler jorden, og være så miljø- og klimabevidste som muligt. Men hvad er det, der gør, at lige præcis ryttere og hesteejere skal have klimaet med i tankerne?

Annonce

Lige præcis hestemennesker bruger meget af tiden udenfor, og vi har heste, der bruger endnu længere tid udendørs, og de er meget afhængige af vores omkringliggende miljø og kræver meget fra det – såsom foder, det rette vejr og vand.

Det britiske medie Horse and Hound har dækket Horseracing Industry Conference, hvor Ruth Dancer, som er direktør hos den bæredygtige konsultationsorganisation White Griffin, afholdte en tale netop om, hvorfor hestemennesker bør være mere klimabevidste. Konferencen fokuserede på væddeløbssport, men mange af pointerne omkring klimabevidsthed kan sagtens bruges til hestehestebranchen og hestefolket generelt.

Ved denne tale havde Ruth Dancer fokus på, at hestesporten – og selve hestene – kan blive meget påvirket af klimaændringer.

“Det er meget vigtigt at forske yderligere i klimaændringernes indvirkning og især at sætte dem i forbindelse med hestevelfærd,” sagde hun. Derudover opfordrede hun alle – uanset deres rolle i hestebranchen – til at se på, hvilke forskelle de kan begynde at gøre.

Til dette tilføjede Brant Dunshea: “Væddeløb og avl er tæt forbundet med vores miljø, hvilket gør os særligt modtagelige over for virkningerne af et skiftende klima,”. Derfor understreger han, at: “Resultaterne og anbefalingerne giver os et solidt grundlag for at fastlægge vores langsigtede prioriteter og sikre en bæredygtig fremtid for vores heste, mennesker og virksomheder.”

WWF's 5 råd til at mindske belastningen på jordens resourcer

I indledning af Earth Overshoot Day 2022, som markerer dagen, hvor jordens ressourcer er opbrugt for i år, har organisationen WWF udgivet en artikel med deres fem råd til at spare på jordens resourcer.

  • Køb kun ting, du har brug for – og sørg for at genbruge mest muligt. 
  • Skær ned på affaldet og plastikforbruget. 
  • Mindsk madspild – og spis flere grønsager og mindre kød. 
  • Lev klimabevidst.
  • Vælg en grøn pensionsopsparing.

Du kan læse mere om WWF’s fem råd her: Her er WWF’s 5 gode råd til at mindske belastningen på jordens resourcer

Atypisk varme

I denne sommer har europa været ramt af en hedebølge, hvilket også påvirker vores heste. Flere konkurrencer er blevet rykket, og man har været nødt til at tilpasse sig varmen – også når det kommer til sit hestehold. Flere har for eksempel haft deres heste inde i løbet af dagen på grund af varmen, og hesteejere har været ekstra opmærksomme på, om deres heste kan klare varmen.

I følge Ruth Dancer bliver denne atypiske varme altså mere og mere typisk, og mere ekstremt vejr kan være på vej i de kommende år. Dette er altså selvsagt noget, der påvirker vores heste. Derfor siger hun også: “Vi er nødt til at begynde at tænke på vores planlægning af den stigende mængde af ekstreme vejrbegivenheder.”

Læs også: 5 alternative måder at køle hesten ned i sommervarmen

Tilpassede du dig også, da varmen var over Danmark? Foto: Canva Pro

Ungdommen tænker på klimaet

Ud over de konsekvenser klimaforandringer kan have for hestesporten og for hestene, fortæller Ruth Dancer også om en helt anden grund til, at branchen skal udvise klimabevidsthed. Nemlig at det vil kunne få flere unge interesserede i sporten. Som bekendt er der mange unge, som lever så klimabevidst som muligt, og som er meget opmærksomme på klimaforandringer, og hvordan vi behandler jorden. Derfor kan det faktum, at ridesporten blev mere miljø- og klimabevidst også være med til at lokke flere unge ind i sporten. Dette er Ruth Danser i hvert fald overbevist om.

Hestbranchen skal stå sammen

Da det er alle hestemennesker og heste på tværs af discipliner og forskelle der kan blive ramt af disse konsekvenser, råder hun til, at man står sammen, og gør de tiltag man nu kan. For eksempel siger hun, at hvis man har rigtig meget land, kan man sørge for at plante så mange træer og planter som man har mulighed for. På denne måde kan man nemlig blandt andet sørge for mere biodiversitet samt bidrage til at få omdannet mere CO2 til O2.

Annonce

Hendes afsluttende kommentar er derfor:

“Kom sammen som en branche og beslut i fællesskab, hvad der er bedst for fremtiden for jeres branche, jeres virksomheder og jeres heste.”

Bæredygtige tiltag i hesteindustrien?

For nylig delte vi vores artikel om, hvordan man kan blive en mere bæredygtig rytter, hvortil nogle af vores læsere satte fokus på, hvad selve hesteindustrien kunne gøre i forhold til at blive mere bæredygtig. Her faldt snakken meget hurtigt på, at der er enormt meget plastik i hesteindustrien. Det er især i indpakningen af diverse ting, som vi bruger meget af. For eksempel til vores foder, wrap- og hø-baller, tøj og udstyr. Derfor var der flere læsere, som også opfordrede hestebranchen til at lave nogle flere klimabevidste tiltag.

Læs også: Staldklimaet har stor betydning for hestens helbred

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce