Indendørs springning bliver ikke bedre end det her!

Alle sportsgrene har deres højdepunkter, og indenfor springning kan intet sammenlignes med den spænding og prestige man får af at deltage og vinde i the Longines FEI World Cup™.
Vinderen af den mest eftertragtede titel bliver fundet ved 2018 finalen i næste uge ved AccorHotels Arena i Paris, Frankrig, hvor 39 ekvipager fra hele verden samles for at ride om ære og hæder.

Titlen er et tegn på succes og det at vinde er et af de stolteste øjeblikke i karrieren for enhver atlet, som får deres navn iblandt de store navne, som har haft vundet trofæet før dem. Det er ikke tilfældigheder, der får dig til tops. Finalen er en test af alle ekvipagernes kompetencer, der tidligere har fået dem kvalificeret til finalen ved kvalifikationer rundt om i hele verden. Ekvipagernes partnerskab, forståelse for hinanden, fart, mod og vedholdenhed bliver sat på prøve, når de skal give deres bedste igennem tre dages konkurrence.

Amerikas McLain Ward vender tilbage for at forsvare titlen, som han vandt i Oklahoma (USA) sidste år. Han ved, at ham og hans fantastiske hoppe HH Azur har hvad der skal til for at gøre det igen. Det er ikke nemt at rende med sejren to år i træk, men det er blevet gjort før – værd at nævne er her det legendariske makkerpar, Ian Millar og Big Ben fra Canada, som vandt i 1988 og 1989, og så også Storbritanniens John Whitaker som styrede den magiske Milton til sejr i 1990 og igen i 1991.

Læs Også: Kevin Thornton: dømt for at tæve sin hest

Det er lykkedes for nogle at få tre sejre, men de er også nogle af de største navne i sporten. Østrigs Hugo Simon skrev ham selv ind i rekordbøgerne, da han blev den første vinder i Gladstone i 1979. Det lykkedes ham at gøre det to gange mere med ET FRH i 1996 og 1997. Tysklands Meredith Michaels-Beebaum red sin parter Shutterfly til sejren i 2005 og igen i 2008 og 2009. Landsmanden Marcus Ehning vandt titlen tre gange på tre forskellige heste mellen 2003 og 2010.
Den muligvis mest bemærkelsværdige tripplevinder nogensinde er Rodrigo Pessoa fra Brasilien, fordi det lykkedes ham at vinde tre år i træk mellem 1998 og 2000 og hver gang var det med super-hingsten Baloubet du Rouet.

Marcus Ehning rider ind til finalen med en chance for at skrive historie. Hvis han vinder næste uges finale, er han den første til at have vundet titlen hele fire gange.

Han er en ud af fem tidligere vindere som deltager denne gang. Amerikas Beezie Madden tager Breitling LS med, Tysklands Daniel Deusser har to kvalificerede heste, Cornet 39 og hans 2014 vinder Cornet d’Amour, Steve Guerdat fra Schweiz, som vandt i både 2015 og 2016 kommer også med to heste, nemlig Alamo og den super hurtige Bianca.

Det var ikke mange der forventede at Bruno Broucqsault og Deleme de Cephe ville blive de første fra Frankrig til at tage titlen i Milano (Italien) for 14 år siden, og nu er det vidst snart på tide med en fransk sejr igen. Hvis man skulle nævne en der fortjener sejren, må det være Kevin Start, der i flere sæsoner har kæmpet for titlen. I år medbringer han to gode heste, Reveur de Hurtebise HDC og Silver Deux de Virton HDC. Mon hans øjeblik endelig er kommet?

For at det skal ske skal det lykkedes ham at feje Sveriges Henrik von Eckermann af pinden. Eckermann blev placeret som nummer tre sidste år, og han medbringer hoppen Toveks Mary Lou. Derudover får han også kan til stregen af Storbritanniens Michael Whitaker som hungrer efter titlen efter 24 tidligere forsøg og mange placeringer på podiet.

Statistikkerne viser at det er ryttere fra ni nationer – Østrig, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Holland, Schweiz og USA – der har taget titlen med hjem igennem årerne, og her har Tyskland og USA hver vundet den 10 gange. Den yngste vinder nogensinde var Mario Deslauriers fra Canada. Han var kun 19 år gammel da han vandt sammen med den syvårige Aramis.

28 forskellige ryttere har holdt trofæet i hænderne gennem årene, og den eneste anden gang finalen har fundet sted i Paris, var for 31 år siden. Dengang vandt den 28-årige Katharine Burdsall fra USA.

I år kommer der 39 ryttere fra 19 lande til start og kampen om the Longines FEI World Cup™ Jumping trofæ bliver vildere end nogensinde. Det er det de alle kæmper for!

Læs også: Første bæredygtige spring ved europæisk mesterskab

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce