Insektprodukter til hest og rytter – her er, hvad du skal bruge

Annoncørbetalt artikel
Land & Fritid logo

Sommerdagene er skønne, og når solen skinner fra en blå himmel, får man mega meget lyst til at skynde sig i stalden. En hyggelig eftermiddag med hesten, hvor man rider i t-shirt og har en rigtig god træning med sin dygtige hest. Men dette billede bliver noglegange ødelagt af insekter – hesten slår med hovedet og pisker med halen, alt imens der sidder omkring 15 fluer rundt om dens ene øje. Derfor får du her en samling af insektprodukter, som kan hjælpe dig og din hest til at holde insekterne på afstand.

Ekstra komfortable fluemasker

Noget af det, der er mest irriterende ved de mange insekter er, når de konstant sætter sig i hestens øjne og generer. Fluerne elsker at drikke hestenes tårevæske, og derfor kan de nærmest sværme om deres øjne konstant. Det gør at hestenes øjne løber endnu mere, og der derfor kommer endnu flere fluer – en ond cirkel. Derfor er der mange hesteejere, der vælger at beskytte øjnene med en fluemaske.

Når det kommer til fluemasken til heste, har de hos Land & Fritid valgt at tilbyde en populær én af slagsen fra Professional’s Choice. Denne maske sidder rigtig godt på hesten, da den former sig efter hestens hoved. Omkring hestens øjne er der net, hvilket gør, at hesten kan se ud, men stadig er beskyttet mod insekterne. Masken kan købes til 225 kr.

Professional's Choice Fluemaske

Fluespray – er du til den sorte eller grønne?

Fluespray er en sikker klassiker i de fleste striglekasser henover sommeren. Fluespray er en god måde at holde de irriterende insekter væk, hvis det er en god spray. For det gælder om at finde den bedste og mest effektive fluespray.

Absorbine Ultrashield Fluespray er en af de meste effektive fluesprays på markedet. Den beskytter hesten mod en masse insekter; fluer, myg, klæger, flåter, mitter og lus, og er derfor ideel til heste, der går ude og græsser. Sprayen holder i op til 17 dage og indeholder de aktive stoffer pyrethrin og permethrin. Den kan købes for 399,00 kr.

Hvis du helst vil bruge et mere naturligt middel til din hest, har Land & Fritid også en anden supergod spray. Absorbine GREEN Ultrashield er helt naturlig og helt uden kemikalier.

Sprayen består derimod af en masse effektive olier, som for eksempel citronella, timian olie, kløver olie, rosmarin olie og geraniol. Disse olier gør også at sprayen dufter behageligt, samtidig med at det holder insekterne på afstand. Fås til 269,00 kr.

Læs også: 4 af naturens egne olier, der kan hjælpe din hest

Opbyg immunforsvaret

For at gøre din hest endnu bedre rustet til at holde insekterne på afstand ude på folden, kan du også give den nogle udvalgte tilskud.

For eksempel tilbyder Land & Fritid produktet Emunium, som indeholder en masse naturlige urter, der hver især kan hjælpe med at booste hestens sundhed indefra. Urterne kan have en antioxidant effekt, der understøtter et sundt og stærkt immunforsvar. Anbefales især til heste på græs. Kan købes for 419,95 kr.

Du kan også understøtte hestens immunforsvar ved at bruge ‘Equsana Garlic’, som har flere forskellige fordele, blandt andet hjælper det mod insektplager og er godt for fordøjelsessystemet.

Bluse der beskytter mod insekter

Mange ryttere tænker først på hesten og gør alt, hvad de kan, for at hesten ikke skal være generet af insekterne. Men hvad med rytterne? For det er bestemt heller ikke dejligt selv at blive forstyrret af 20 fluer, der kravler rundt på dig, imens du prøver at lave den smukkeste volte.

Derfor tilbyder Land & Fritid også trøjen ‘Dame tech med Insect Shield’. Denne trøje er ideel til udendørs aktiviteter, da den har mesh i siderne og er 100% lugtfri. Samtidig med det beskytter den mod insekter, på grund af Insect Shield® teknologien, der er baseret på stoffet permethrin. Trøjen kan købes for 498,00 kr.

Når sommergræsset slipper op

Når hestene skal til at stoppe med sommergræsset, er Premium Vit Caps et godt tilskud til at hjælpe hesten med at fylde alle depoterne op igen.

Premium Vit Caps er en vitamin- og mineralblanding som har et højt indhold af organiske mineraler, for eksempel zink, kobber og mangan. Derudover er den rig på biotin. Premium Vit Caps dækker hesten ind med alle vitaminer og mineraler og er særlig god at anvende som kur både i foråret og igen til efteråret efter sommerafgræsning, da den hjælper med at fylde depoterne op igen. Kan købes for 259,95 kr.

Læs også: Så meget græs spiser din hest i løbet af en dag

Insekt- eksemdækken: to fluer med et smæk

Ud over irritationen fra insekterne, døjer nogle heste også med sommereksem i de varme måneder. Og her kan det være rigtig godt med et godt eksemdækken eller insektdækken, som kan beskytte hesten. Top Reiter har et insekt- eksemdækken, som beskytter mod eksem og øget kløe om sommeren. Zebramønsteret på dækkenet giver en naturlig beskyttelse mod insekter – så det er to fluer med et smæk.

Dækkenet er let og åndbart, tørrer hurtigt og er UV-afvisende. Det dækker hesten godt ved både at gå langt op af halsen, samt ind under maven. Kan købes for 749,95 kr.

Gør hesten mere modstandsdygtig

Under insektsæsonen er det vigtigt at hestene er sunde og modstandsdygtige over for bid og stik, og derfor skal man sørge for, at hesten er dækket ind med alt, hvad den har brug for.

Denne Iceland Vit er en vitamin- og mineralblanding optimeret til den islandske hest og andre racer med meget man og hale samt hovskæg. Vitaminerne og mineralerne er bundet i grønmel, og produktet tilfører derfor minimalt med stivelse og sukker. Blandingen dækker allround med alle vitaminer og mineraler og har et særligt højt indhold af organisk zink, kobber og mangan. Disse mineraler er vigtige for at kunne opretholde et sundt immunforsvar, og de kan understøtte en sund hud og pels. Kan købes for 299,00 kr.

Naturlig insektfælde til folden

En anden metode du kan overveje, er en insektfælde, som for eksempel kan sættes op på folden eller ved stalden.

Denne H-Trap fra Land & Fritid er en naturlig insektfælde, som fungerer ved, at den sorte bold bliver varmet op af solen, hvorefter varmen tiltrækker hestebremser og myg. På denne måde er fælden meget effektiv, og kan mindske antallet af klæger med op til 90-95% – helt uden brugen af gift. Du kan købe den for 1.295 kr hos Land & Fritid.

Et godt staldmiljø med naturligt strøelse

Når sommeren er ved at være ovre, skal mange heste tilbage i boksen for natten, og så skal man til at ordne bokse igen. Her er det naturligvis vigtigt, at man bruger noget godt strøelse.

Et rimeligt nyt produkt i alle Land & Fritids butikker er Equsana Nice Nature Bedding. Det er naturligt strøelse, som er tilsat Stalosan F, som er med til at sikre et godt staldmiljø. 1 sæk med 12 kg kan købes for 54,95 kr.

Læs også: Skab et godt staldmiljø vinteren over

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce