Anne Stampe med i Løvens Hule: “Hesteverdenen har formet mig som leder og chef”

Stifter og direktør i virksomheden Nordic Female Founders, og ‘løvinde’ i Løvens Hule, Anne Stampe Olesen, har redet det meste af sit liv og er i dag ikke i tvivl om, at hestene har bidraget positivt til hendes karriere, der i øvrigt buldrer derudaf. “Man lærer at tage ansvar og lederskab, når man har med heste at gøre. De kompetencer bruger jeg dagligt i mit job.”

Læs også: Hvad har livet med heste egentligt lært os?

Annonce

I sadlen som ung

Det var på Anne Stampe Olesens 10-års fødselsdag, at hun endelig fik lov at begynde til ridning. Hun havde plaget sine forældre længe, men reglen stod fast. Hun skulle være fyldt 10 år. Dagen før, havde hun tilmed fået taget gipsen af en arm, så hun var klar til sit nye eventyr på en rideskole i Haderslev. Anne var solgt fra dag et og tilbragte herefter så mange vågne timer som muligt i stalden. Da hun var 12 år arvede hun en hest fra en anden pige på rideskolen, og det blev starten på en tilværelse som “rigtig” hestepasser.

“Det var en lille rød pony, som var skrupskør og som kunne alle mulige cirkuskunstner. Der var ikke så mange, der turde ride på den, men det gjorde jeg,” fortæller Anne.

Anne passede og plejede ponyen de næste 17 år, hvorefter hun flyttede til København for at studere.

Hesteverden formet mig som leder og chef
Foto: Nordic Female Founders

Da hun flyttede til Viborg på grund af manden Morten, fik hun igen fat i den lille pony, som kom med. Den havde nogle gode år hos hende, inden den som 29-årig måtte aflives.

Anne Stampe Olesen
  • Medstifter af Nordic Female Founders, som hun stiftede sammen med Mia Wagner, som er tidligere løve i Løvens Hule. Hos Nordic Female Founders har de, som navnet antyder, særligt fokus på at styrke kvinder og kvinders position i dansk erhverv.
  • Tidligere COO i Freeway. Gennem sit arbejde hos Freeway har Anne haft fokus på at skabe struktur og processer, samt udvikling i koncernens ejede eller delvist ejede virksomheder.
  • Bachelor i sportsmanagement.
  • Master i proces- og forandringsledelse.
  • Derudover har hun også tidligere arbejdet med nye investeringer fra Løvens Hule.

Anne bor til daglig i Viborg med sin mand og deres to børn og ejer to ponyer og en hest:

  • Marshall: Springpony, kategori 3, 19 år.
  • Molina: Springpony, kategori 1, 18 år.
  • Lanssin: Pensioneret springhest efter Lancer 2, der nyder livet som hygge og skovturshest, 22 år.

“Det vigtigste jeg har gjort for mit voksenliv”

Den lille pony fik en helt særlig plads hos Anne. Hun brugte som de fleste hestepiger mange timer sammen med den og stod for det meste pasning. Det var et stort ansvar at stå med som teenager og ung voksen, men et ansvar, hun er overbevist om, har været med til at bane vejen til den karriere, hun har i dag.

“Når man har hest, kan man ikke være doven. Man kan ikke lade være med at passe den, og man skal desuden udvise stor selvsikkerhed og lederskab. Det bruger jeg ofte i mit arbejde i dag,” siger hun.

Anne havde nogle år med hestepause, da hendes to børn var helt små, men nu er hestene kommet tilbage i hendes liv. Ja, faktisk hele tre af slagsen.

“Det er helt klart det bedste, jeg har gjort for mig selv i mit voksenliv – at få hestene tilbage. Det et mit frirum, og jeg er bare i så godt humør, når jeg har været en tur i stalden.”

For karrierekvinden handler det ikke så meget om selve ridningen, men mere om at være sammen med hestene og hygge om dem. Hun nyder en god tur i skoven sammen med datteren på, og så går hun ikke af vejen for at tage en springbane i ny og næ.

Læs også: 6 ofre, du (sikkert) har lavet for din hest gennem tiden

Annonce

En meget skemalagt hverdag

Men hvordan gør hun det? Hvordan får hun det hele til at gå op med eget firma, to børn, en mand og tre heste? For Anne handler det alt sammen om strukturering og prioritering – noget, hun tror, er indlært fra hesteverdenen.

“Når jeg er på arbejde, så er jeg på arbejde. Når jeg er i stalden, så er jeg der. Jeg forsøger så vidt muligt at adskille de to ting,” siger hun.

“Altså, jeg ser jo heller aldrig Netflix eller TV, for jeg vil hellere være i stalden,”

Anne Stampe Olesen

Anne planlægger sin hverdag meget nøje, hvor hun et par gange om ugen har meget lange dage, går tidligere nogle dage for at tage i stalden, hvorefter hun sidder med arbejdet om aftenen i stedet for.

Anne Stampe Olesen og hendes datter sammen med deres heste. Foto: Privat

Læs også: Ambitiøs rytter og småbørnsmor: “Man skal virkelig ville det”

Deler passion med sin datter

Anne er ikke alene i familien om hesteinteressen. Også hendes datter har fået kærlighed til de store dyr, og de to rider ofte sammen.

“Det er skønt, at vi kan have det sammen. Så ses vi rigtig meget og kan tale en masse om det,” siger Anne.

Datteren er primært springrytter og deltager i forskellige konkurrencer på distriktsplan.

Hun er ikke som sådan en hardcore konkurrencerytter, og det er der heller ingen forventning om hos forældrene. Alligevel tror Anne, at oplevelserne, når de er til stævner, er med til at forme datteren.

“Hun lærer utrolig meget af det. Det er sundt at opdage, at nogle gange går det godt, og andre gange går det knap så godt. På den måde får hun en forståelse af, hvordan man tackler et nederlag og rejser sig op igen. Noget der er, tror jeg, meget brugbart i voksenlivet og som mange unge piger ville have godt af at lære. Mange unge tror, at livet handler om at få 12-taller, og at man skal gennem livet uden nederlag. Men dem som oftest kommer længst, er mennesker, som kan tackle og håndtere nederlag.”

Lidt råd med på vejen

“Man behøver ikke arbejde 70-80 timer om ugen. Det kan være en god idé at lægge det helt væk og så tage det op igen næste dag eller nogle timer senere, når man er mere frisk i hovedet.” Sådan lyder en af opfordringerne fra Anne til andre, som drømmer om en karriere kombineret med et liv som hesteejer. Derudover går hun selv meget op i, at planlægningen er på plads, så hun netop kan tillade sig at holde fri og være sammen med sine heste.

“Det er vigtigt, at man får skemalagt sin hverdag, så det hele går op. Det er det i hvert fald for mig, for ellers hænger det ikke sammen,” siger hun og understreger endnu engang, at hun har valgt at prioritere hestene til. Og derfor er hun nødt til at fravælge andet.

Læs også: I ridesporten er mænd og kvinder lige – eller er de?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce