Kevin Staut: Elegantieren og springrytteren

Han er i øjeblikket nummer otte på verdensranglisten – i 2010 var han nummet et – men han følte stadig, at han ikke havde opnået at få succes. Her kan du møde den franske springrytter Kevin Staut, der forstår at forcere forhindringerne med stil og elegance.

Ridekarrieren startede da mors hest blev pensioneret
Det var Kevin Stauts mor, der oprindeligt red spring til de store stævner. Da 10- årige Kevin Stauts forældre blev skilt, tilbragte han mange af sine weekender hos moderen, og det var her, han startede sin ridekarriere. Da moderens springhest blev pensioneret, begyndte Nick nemlig så småt at ride hesten, og stille og roligt blev han bedre og bedre. 20 år gammel er han med vinderholdet i England, da de tager holdguld i de nationale mesterskaber. Herfra går det hurtigt, og Kevin begynder at få succes og medaljer til de store internationale springstævner.

Kærlighed og ridesport hånd i hånd 
Kevin Staut er gift med springrytter Penelope Leprevost, som lige i øjeblikket ligger nummer seks på verdensranglisten. I hesteverdenen er de to kendt som et powerpar, der på smukkeste vis forener topsport med et godt parforhold. De to konkurrerer ofte til de samme internationale springstævner og til kommende Nations Cup i Barcelona, er det sølle 140 point, som adskiller de to på verdensranglisten. Parret bor i Vauville i Frankrig, hvor Staut træner sine egne og andres heste.

En elegant mand med klassiske hobbyer
Når Kevin ikke er i ilden rundt omkring på verdens springbaner, nyder han at sætte sig og fordybe sig i en god bog. Han siger selv, at han elsker både litteratur og musik og bruger så meget tid på begge dele, som han kan komme til. Måske stammer hans store passion for litteratur fra hans studier i økonomi og litteratur på universitetet i Normandiet, Caen i Frankrig. Udover sine klassiske hobbyer, så er Staut også en mand, man lægger mærke til, fordi han har en utrolig elegant stil. Han fortæller, at han ikke sværger til nogle bestemte brands, men derimod sammensætter sin garderobe efter, hvad der er det flotteste og mest funktionelle, når han skal på springbanen.

Ritualer for held på springbanen
Lige før han skal på springbanen til de store stævner, har Kevin et lille ritual, som måske booster hans held; han aer sin hest fem gange på begge sider af halsen, før han sætter i galop på vej mod springene. Om ritualet giver Kevin vinger under Nations Cupén i Barcelona må tiden vise, men at dømme efter Kevins indsats i Rio er han rigtig godt ridende for tiden. Kevin fortæller, at det kræver hårdt arbejde at bibeholde en god teknik:

At beholde en god teknik er svært. Du bliver nødt til at arbejde hårdt og være utrolig striks mod dig selv. Målet er at være i stand til at gøre svære ting nemme, og det kræver sensibilitet. Det er i grunden sådan, at for at være en god rytter har du brug for et miks af teknik og føling,” siger Kevin Staut.

Kilde: FEI

 

 

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce