Klæd dig rigtigt på til klikkertræning med Catagos Trainer Kollektion

Annoncørbetalt artikel

Klikkertræning er en belønningsbaseret metode, som kan opbygge hestens selvtillid, nysgerrighed og glæde ved træningen. Træningsmetoden er en meget brugt indlærings- og belønningsmetode inden for heste, men også især hos hunde. Når træningen udføres, er det altid godt, at belønningen er lige inden for rækkevidde, hvad end det er at nusse hesten, give hesten et hestebolche, en gulerod eller andet, som motiverer hesten i klikkertræningen.

3 opstartstrin i klikkertræningen

Træningsmetoden lægger sig lidt op af legen “Tampen brænder”, hvor man guider en anden i en bestemt retning ved at sige det bliver varmere og varmere, når de er på vej i den rigtige retning og koldere og koldere, når retningen er på vej i den forkerte. Lige således bruges klikkeren til at guide hesten i den ønskede retning af træningen.
Første del af træningen handler om at få hesten til at forbinde kliklyden med belønning og samtidig lære hesten at opføre sig høfligt selvom belønningen kan være godbidder.

Catago trainer collection med hest og hund i stalden
Catago har udviklet en Trainer Kollektion, som er specielt udviklet til hundeejere, outdoor-mennesker og hestemennekser. Foto: Malgré Tout

Trin 1

Start træningssessionen med at lære hesten forbindelsen mellem klikkerlyden og belønningen, ved at lave kliklyden og lige efter give hesten belønningen. Dette gøres gentagende gange, indtil hesten har forbundet lyden med en belønning.

Trin 2

Dette trin handler om at få hesten til opføre sig høfligt og tålmodigt i træningen. Sådan at træningen ikke ender med en urolig hest, der kun fokuserer på at få guleroden. Roen og tålmodigheden trænes ved, at man venter et øjeblik, før man klikker, så hesten lærer at stå stille og roligt i dens eget rum. Derefter stiller man sig ved siden af hesten, hvor den til et vist punkt formentlig vil vende sig mod dig som træner for at kigge efter hestebolcher. Når hesten vender sig mod dig for at få en gulerod, blokerer man for hesten, så den ikke får belønningen, og så snart den vender sit hoved væk laves kliklyden og hesten roses med stemmen.

Trin 3

Som det næste lærer hesten at røre et mål med næsen ved at holde målet frem mod den. Hesten vil formentlig snuse nysgerrigt til målet, hvilket kan være en bold eller andet. Når den rører målet, laves kliklyden øjeblikligt. Denne øvelse gentages, indtil hesten er rutineret i øvelsen.

Hvornår kan klikkertræning bruges?

Klikkertræning kan bruges i mange træningsformer. Hvad end det er med hesten, når den skal lære en ny øvelse, trailertræning, jordarbejde, lære hesten at indparkere, når den skal lære nye tricks og så videre. Klikkertræningen kan også bruges i stalden, når hunden er med og skal lære placering og nye kommandoer i omgang med hesten og andre i stalden. Det kan bruges til alle former for træning.

Trainer Kollektion

Catago har udviklet en Trainer Kollektion, som er specielt udviklet til hundeejere, når de træner med deres hund, outdoor mennesker som nyder livet i naturen, men som også kan bruges af hesteejere i deres daglig dag i stalden med eller uden hund. Særligt ved jordarbejde, klikkertræning og trickstræning med hesten kan kollektionen bruges fordelagtigt.

Kollektionen indeholder en jakke, en vest, bukser og en jakke til hunden, til når den skal med ud i naturen og med i stalden. Turen i stalden kan for flere hunde være koldt, når de tilbringer flere timer i de koldere efterårsmåneder, og særligt også når vinteren nærmer sig. Her på redaktionen har vi testet kollektionen i forskellige situationer, og hvordan man kan bruge det i forbindelse med turen i stalden. Vi har testet funktionalitet, features, åndbarhed.

Jakken er af en god kvalitet, som er særdeles komfortable at have på med en god pasform til kvinder. Foto: Malgré Tout

LÆS OGSÅ: Redaktionen tester: Termoregulerende, anti-statisk rideudstyr

Catago Trainer Jakke

Jakken er af en god kvalitet, som er særdeles komfortable at have på med en god pasform til kvinder. Den har mange funktionelle lommer med fokus på, at man som hunde- og hesteejer kan medbringe nødvendige elementer, hvad end det er klikker, godbidder, træktorv, hundeposer, handsker mm.
Materialet er lavet af vandtæt polyester og elastan, som gør jakken ideelt til aktiv- og udendørsbrug. Jakkens længde gør, at vinden ikke så let kan komme under jakken og det er derfor er nemmere at holde varmen. Den er meget komfortable at være iført og let at bevæge sig rundt i.

Jakken er af en god kvalitet, som er særdeles komfortable at have på med en god pasform til kvinder. Foto: Malgré Tout

Jakkens hætte er let aftagelig og giver optimal ly for regnen. En af brystlommerne er lavet som en fløjtelomme, hvor hundefløjten eller klikkeren kan placeres. Bag på jakken sidder der to store lommer, hvor man kan medbringe en grim, træktorv, ekstra godbidder eller legetøj til hunden. Jakken er udstyret med sidelommer, som er foret med fleece og som lukkes via magneter. I lommerne kan snackposen indsættes, så man undgår at have snacks direkte i lommen. Snackposen kan ligeledes sættes fast i den ene side af jakken, så man let kan komme til godbidderne. Nederst i den ene lomme er der en udgang, så man nemt kan få fat i vådservietter til at tørre hestens mule og øjne eller en hundepose, når man er ude og gå tur eller i stalden. Forenden af ærmet kan klikkeren fastsættes, så den er nem at få fat i, når man klikker træner med hesten. I kraven er der inkorporeret en squeaker, som med fordel kan bruges til at få opmærksomhed fra hesten eller hunden. Jakken indeholder to store varme brystlommer, som er foret med fleece. Flere steder på jakken er der gemte reflekser på ærmerne, lommerne og på ryggen.

Catago Trainer Jakke er dejlig varm at have på i den kolde sæson. Foto: Malgré Tout

”Tøjet er meget komfortable at have på og nemt at bevæge sig i. Når jeg træner med min hest fra jorden og longerer den, giver tøjet den rette funktionalitet med flere lommer til godbidder, grime og handsker. Og særligt, når jeg går til daglig i stalden, sætter jeg pris på have noget tøj på, som er behageligt og samtidigt åndbart, men som også er så pænt, at man kan bruge tøjet til andre anledninger.” – Silja Springfeld, rytter og hundeejer.

Tøjet er meget komfortable at have på og nemt at bevæge sig i. Foto: Malgré Tout

Catago Trainer Vest                 

Vesten er lavet af et stærkt materiale, som er quick dry nylon, som tørre hurtigt igen. Foring er af et let mesh materiale, og stoffet er i et flot sildebensmønster. Vesten har flere refleksdetaljer, hvor nogle af reflekserne kan gøres tydelige, så man kan være mere synlig i de mørkere efterårstimer. Vesten har lige så vel en snackpose, der er let at vaske og som kan monteres i lommen med krog, D-ringen eller remmen, hvorved den medbragte klikker også kan placeres. De små brystlommer kan opbevare fløjten, klikkeren eller hundeposen, som har en let udgang til hundeposer. Vesten har en god længde og pasform, som gør at den ikke glider op, når man går og samtidig er den med til at holde vinden og kulde udenfor. Lige som jakken, så er der inkorporeret en squeaker i kraven, som med fordel kan bruges til at få opmærksomhed fra hesten eller hunden. Den kan også bruges som klikker i træningen. Lynlåsen er omvendt gummibelagt, hvilket hjælper mod vind og vejr. I den ene side sidder en stor brystlomme, hvor det er nemt at medbringe mobilen. Lige så vel som jakken, sidder der to store lommer bag vesten, hvor man kan medbringe grimen, træktorv, ekstra godbidder eller andet.

Catago vesten er lavet af et stærkt materiale. Foto: Malgré Tout

Catago Trainer Bukser

De tilhørende bukser er funktionelle med god kvalitet softshell foret med blødt fleece. Bukserne er udstyret med et bælte, som let kan indstilles. Som på jakken og vesten sidder der en D-ring, hvor snackposen kan fastsættes. Bukserne er nemme at bevæge sig rundt i og har en god pasform. Ude i siden af buksebenene, sidder der to lynlåse, som kan åbnes, hvis man ønsker ventilation, når man som eksempel laver klikkertræning med hesten. På benene sidder der flere skjulte reflekser, som let kan gøres synlige ved at vippe lappen op ved hjælp af magneter. Lige som de andre dele af kollektionen, følger der en snackpose med, som kan sættes fast flere steder på bukserne.

Der er god bevægelighed i Catago Trainer Bukser. Foto: Malgré Tout
Tilhørende er lommen til godbidder, som kan sættes uden på bukserne, jakken, vesten og i deres tilhørende lommer. Foto: Malgré Tout
Catago Trainer bukserne har flere funktionelle lommer og er åndbare. Foto: Malgré Tout

Catago Fir-Tech Trainer Dog Rug

Hundedækkenet er særdeles funktionel med alle fordelene ved Fir-Tech. Materialet er af en yderst god kvalitet, som øger hundens velvære og restitution, og det keramiske materiale reflekterer kroppens varme og øger hundens blodcirkulation, som aktiverer cellerne. Dette reducerer spændinger, smerter og inflammation hos hunden. Hundens sener og ledfunktioner bliver forbedret og spændte muskler bliver løsnet, hvilket hjælper med at mindske skader. Hundedækkenet har en yderst god pasform, vandafvisende og kan indstilles, så den passer den enkelte hund bedre om halsen, maven og bagbenene. En ekstra lækker detalje dækkenet har er, at der er et hul til halsbåndet, men også et hul til at snoren kan sættes i selen. Dog er den afdækket, sådan at regnen ikke kan løbe gennem hulet.  

Hundedækkenet er særdeles funktionel med alle fordelene ved Fir-Tech. Foto: Malgré Tout
Hundedækkenet har en yderst god pasform, vandafvisende og kan indstilles, så den passer den enkelte hund bedre om halsen, maven og bagbenene. Foto: Malgré Tout

Kilder

How to Introduce Your Horse to Clicker Training

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce