Redaktionen tester: Termoregulerende, anti-statisk rideudstyr

Annoncørbetalt artikel

Uanset om du rider dressur, spring eller military får man ofte varmen, når man rider. Og det er altså bare ikke altid så nemt, når man skal have sin ridejakke af og på flere gange i løbet af sin ridetræning. Derfor kan det være en fordel at benytte termoregulerende rideudstyr, som hjælper dig med at have den rette temperatur. I samarbejde med Catago har vi testet Hybrid kollektionen, som lige netop har denne termoregulernede funktion.

Materialet

Hybrid kollektionen fra Catago er baseret på deres hybrid-stof, som i denne kollektion indkluderer graphene tryk, som nogle mener kommer til at være revolutionerende i sportsverdenen. Graphene er krystalmateriale af carbon i atomtynde lag, som har en utrolig evne til at lede varme – altså den varme, du og din hest danner under træningen, bliver fordelt over stoffets overflade, fremfor blot at danne enkelte varme områder. På den måde kan man mindske overophedning og samtidig varme koldere områder op. Da materialet også er meget åndbart, kan den overskydende varme transporteres ud igennem stoffet, så I kan komme af med varmen. På denne måde er kollektionen baseret på termoregulerende rideudstyr, der kan hjælpe dig med at holde varmen og komme af med den.

Derudover er stoffet meget strækbart, som giver en rigtig god bevægelsesfrihed. Denne bevægelsesfrihed er der mange ryttere, der leder efter, da det er essentielt at kunne bevæge sig ordentligt i både træning og kontakt med heste.

Sidst skal det også nævnes, at graphene trykket er lavet af kulstoffragmenter, der leder energi og statisk elektricitet væk fra kroppen. Altså mindskes risikoen for at du og din hest kommer til at give hinanden stød.

Kollektionen indeholder en jakke, gamacher, dækken, sadelunderlag, ørehætte og en vest, som alle sammen er lavet af det samme åndbare, fleksible og holdbare materiale. Her ses Catago Hybrid jakken. Foto: Malgré Tout

Læs også: Annoncørbetalt: Springrytter tester stævnejakke: “Jeg kan både ånde og bevæge mig i den”

Udstyr til rytteren

De fleste ryttere ønsker lige netop at finde rideudstyr med disse kvaliteter, da det gør det lettere, når man både skal lave det hårde staldarbejde og træne med hesten. Bettina Westh, som arbejder på Malgré Tout redaktionen, har derfor testet rideudstyret i praksis.

Hybrid jakke

Hybrid jakken er en ridejakke der, ligesom resten af kollektionen, er lavet med fokus på stilrent design og funktionalitet. Det udvendige stof er lavet af 100 % polyester, og det indvendige stof er lavet af 91 % polyester og 9 % spandex, der er med til at øge stoffets fleksibilitet. Samtidig er jakken både vandafvisende og vindtæt, som hjælper rytteren med at holde sig tilpas tempereret, selv når man skal ordne folden i regnvejr.

Bettina Westh er meget begejstret for at have ridejakken på og siger følgende:

“Ridejakken er lavet af et materiale, der gør, at den er meget komfortabel for mig at have på, også giver den en virkelig god bevægelsesfrihed, når jeg som rytter både omgås og rider min hest. Samtidig oplever jeg ikke, at jeg får det for varmt mens jeg rider.”

Bettina Westh, som til daglig rider dressur og skovtur

Derudover lægger hun særligt mærke til jakkens lommer, da det for hende er vigtigt med gode lommer i jakken. Dette er fordi, hun nogle gange rider ud på tur alene, hvor hun skal medbringe sin mobil. Dette egner brystlommen i jakken sig særligt til.

Hybrid jakken har magneter som åbnings- og lukningssystem af slidsen, så jakken ikke er i vejen, når man rider. Foto: Malgré Tout

Hybrid vest

Hvis det er for varmt til at have en hel jakke på, har Catago også lavet Hybrid vesten, som også er komfortabel for rytteren at have på og har god plads til armene og giver en rigtig god bevægelsesfrihed. Grundet elastikken rundt om armene og elastikken i den nederste kant af vesten, sidder den til og er flatterende, men er ikke generende når man rider. Den er fleksibel at bevæge sig rundt i, når man rider eller laver staldarbejde. Vesten hjælper rytteren med at holde sig tilpas tempereret, da den både er vandafvisende og vindtæt.

Til denne siger Bettina: “Her i Danmark er det jo ret skiftende sommervejr, så det er meget godt lige at have en vest med, da den giver lidt, men ikke for meget. Og vejret kan jo nå at skifte flere gange fra jeg kommer i stalden til jeg går hjem, og så er en vest bare god at have. Også er den her virkelig god, da den har lommer, hvor jeg kan have min telefon i. Jeg rider tit alene, og jeg har et krav til mig selv om, at jeg skal have min telefon på mig, når jeg rider. Så normalt vil jeg hellere have det varmt med lange ærmer, og have min telefon på mig, men med den her vest, behøver jeg ikke at have det for varmt, men jeg kan stadig have min telefon med.”

Den 10 årig DV vallak Zolo og Bettina Westh prøver den nye kollektion iført Hybrid dækkenet og Hybrid vesten. Foto: Malgré Tout

Udstyr til hesten

Det er selvfølgelig ikke kun rytteren, der skal være tilpas i udstyret, men naturligvis også hesten. Derfor har vi også testet noget af rideudstyret til heste fra kollektionen. Dette har vi gjort på den flotte, 10-årige DV vallak Zolo.

Hybrid gamacher

Hybrid gamacherne er med en god pasform og særdeles åndbar for hesten. Den hårde plastikskal beskytter hestens ben mod slag og det perforerede neopren tillader varmen fra hestens ben at forlade gamachen. Da foret i gamachen er baseret på dette graphene tryk, så undgår man også overophedning af eksempelvis hestens sener.

Efter at have prøvet gamacherne på Zolo, siger Bettina: “Gamacherne er lavet i et godt og solidt materiale, som er meget nemt at rengøre efter man har brugt dem. Det er virkelig godt at lukningen ikke er af velcro, da det kan samle en del snavs, men i stedet er det lavet som et simpelt lukningssystem. Også er de nemme at sætte på hesten – også for dem som ikke har så meget erfaring”.

Gamachernes lukningssystem kan justeres efter hestens ben. Foto: Malgré Tout

Hybrid dækken

En af hesteejerens store bekymringer er om ens hest har det for varmt eller for koldt, og hvorvidt den skal have dækken på eller ej. Hybrid dækkenet er speciel designet med fokus på at kunne regulere hestens temperatur. Dækkenet kan give hesten den optimale komfort – specielt på de varme sommerdage, da det netop kan transportere overskydende varme væk. Dækkenet er også særligt velegnet under transport og lige efter endt træning.

Hybrid dækkenet er speciel designet med fokus på at regulere hestens temperatur. Foto: Malgré Tout

Nogle af de vigtigste muskelpartier på hestens ryg bliver dækket af det særlige materiale og kan derfor sørge for, at hesten kan komme af med varmen ved hjælp af termoreguleringsfunktionen, og at den på samme tid ikke får stive muskler af at blive for afkølet. Den nederste del af dækkenet er af materialet netstof, så dækkenet er endnu mere åndbart for hesten at gå med. I forhold til pasformen, har dækkenet en rigtig god pasform grundet folderne ved skuldrene og er ekstra blødt ved manken, som sørger for at gøre det komfortabelt for hesten, samtidig med at det kan være med til at undgå slidmærker.

En lille ekstra fordel ved dækkenet er, at det ikke fylder – eller vejer – særlig meget, så det er supernemt at pakke sammen og have med rundt til stævner, undervisning eller transport.

“Når det sidder der, så sidder det bare perfekt. Man kan virkelig se, at det bare passer til hesten,” siger Bettina efter at have prøvet det på Zolo.

Den 10 årig DV vallak Zolo slapper af med dækkenet på. Foto: Maglré Tout

Hybrid sadelunderlag

Hybrid sadelunderlag er fremstillet af kvalitetsmaterialer med den velkendte Catago sadelunderlag form, hvilket forhindrer gnidninger langs hestens rygsøjle. Da indersiden af underlaget også består af det termoregulerende materiale, kan den overskydende varme, som opstår under træning og ridning, nemt slippe ud under underlaget. Samtidig sikrer mesh-kanalen langs hestens rygsøjle ekstra ventilation, så hesten har mulighed for at komme af med varmen under sadelunderlaget, så ikke hver ridetur ender med et helt vådt underlag.

Læs også: Sådan vælger du det rigtige rideudstyr?

Bettina siger: “Jeg kunne virkelig godt lide underlaget. Det er lækkert at røre ved, og det er rigtig godt, hvis hesten sveder – især på de her varme dage. Den her mesh-kanal er virkelig smart, så hesten ikke får det for varmt. Men på trods af de her praktiske funktioner, så er det stadig meget stilrent og simpelt. Det kan jeg godt lide. Også er det også dejlig nemt at gøre rent, og man kan egentlig bare børste det meste skidt af efter rideturen,”

Sadelunderlaget fra Hybrid kollektionen har den velkendte Catago sadelunderlag form, hvilket forhindrer gnidninger langs hestens rygsøjle. Foto: Malgré Tout

Hybrid ørehætte

Det sidste stykke rideudstyr, som vi har afprøvet er Hybrid ørehætten. Den er lydreducerende, som kan hjælpe hesten med at holde fokus. Derudover er den meget komfortabel for hesten, samtidig har den har et cool, sporty look i et enkelt design. På grund af materialet kan denne ligeledes hjælpe hesten med at regulere temperaturen.

I Catago Hybrid kollektionen har både ørehætten, jakken og sadelunderlaget termoregulerende og anti-statisk funktioner. Foto: Malgré Tout

Læs også: Bare én mere! 5 ting, som sniger sig ned i indkøbskurven hos hesteejeren

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce