Springrytter tester stævnejakke: “Jeg kan både ånde og bevæge mig i den”

Annoncørbetalt artikel

Hvis du er stævnerytter, kender du måske til det med at ride rundt i en stævnejakke. Det ser elegant ud, og kan være lige det, som løfter looket og det samlede indtryk en anelse. Men nogle stævnejakker har tendens til at være en anelse begrænsende, når det kommer til bevægelsesfrihed. Og på en varm sommerdag kan stævnejakken også være en lidt for varm oplevelse.

Ridning er en sportsgren, som kræver meget af både hest og rytter. Det er vigtigt, at begge kan bevæge sig frit for at kunne præstere optimalt. For rytterens vedkommende er det rart at ride i behageligt tøj, som ikke generer.

Springrytter Nana Eskestad er begejstret for stævnejakken fra Catago på grund af dens fleksibilitet og åndbarhed. Foto: Malgré Tout

Der er generelt et stigende fokus på, at sportstøj skal være funktionelt og skal understøtte sportsudøverens behov under træning. Tendensen ses også i udviklingen af ridetøj, men stævnejakkerne har haltet lidt bagud, når det kommer til komfort og funktionalitet. Det har Catago fundet en løsning på.

Materialet er det, som gør forskellen

Catago har udviklet en elegant og funktionel stævnejakke, som er lavet i et let og åndbart materiale. Et af målene med jakken er, at den skal være behagelig at have på, og derfor er den lavet i 4-vejs strækbar mesh, så kroppen kan bevæge sig frit mens man rider. Materialet tillader at både varme og fugt kan forlade kroppen, samtidig med at luft udefra kan passere gennem stoffet og køle kroppen.

Læs også: Dyrlæge guider: En trense skal tilpasses hestens anatomi hele vejen rundt

Det specielle materale gør, at stævnejakken er utrolig luftig. Foto: Catago Equestrian

Testrytter er begejstret

Springrytter Nana Eskestad har Cliff Z, en stor sortbrun holstenervallak på snart 13 år. Sammen har Nana og Cliff været på en længere rejse, som har ført dem til MB-niveau på landsplan. Nana har testet stævnejakken, og hun er begejstret.

“Jakken er utrolig luftig i stoffet, og jeg kunne virkelig komme af med varmen. Som springrytter kan man nemt få det varmt. Og så er materialet meget strækbart, så der er god bevægelsesfrihed,” forklarer Nana.

Pæne, enkle detaljer

Jakken er lavet med et fint feminint snit, og selvom den ifølge Nana umiddelbart ser lidt anderledes ud på grund af stoffet, er hun glad for udseendet.

“Jeg synes den er rigtig pæn, og så har den nogle fine, enkle detaljer. Det er helt sikkert en jakke, som jeg vil benytte til stævnerne på de varme sommerdage,” siger Nana.

Nana Eskestad har haft sin vallak Cliff siden han var fem år gammel. Foto: Malgré Tout

Rytterens bevægelighed er et plus for hesten

I ridning vil man gerne have det til at se så let ud som muligt. Rytteren skal være et med hestens bevægelse, undgå at genere hestens naturlige rytme, men hjælpe den med at forfine takt, smidighed og spændstighed.

Udover at ridetøjet skal være behageligt og fleksibelt, er det som rytter naturligvis også vigtigt at fokusere på sin egen fysiske form, så man kan følge og støtte hesten i ridningen.

Læs også: Dansk Ride Forbund og Eldorado fortsætter samarbejdet

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce