Sådan vælger du det rigtige rideudstyr?

Dette indhold er sponsoreret

At dyrke ridning er en meget populær sport for rigtig mange, og flere og flere melder sig da også på banen til denne sportsgren. Ridning er imidlertid også en farlig sportsgren, og derfor er det yderst vigtigt, at man tænker i sikkerhed, når man skal ud at købe rideudstyr. Går du og overvejer at optage denne sport, så læs med her, hvis du gerne vil vide  noget om, hvilket ridestyr, man skal have og hvad man skal gå efter.

Hvilken type ridestyr skal min hest have?

Når du skal vælge rideudstyr til din hest, er det vigtigt, at du dels vælger rideudstyr i høj kvalitet. ligesom du skal tage hestens komfort og velvære i betragtning. Udstyret skal nemlig være med til at sikre, at hesten ikke får skader eller kommer til skade under sporten på grund af uhensigtsmæssig og dårligt udstyr. Alt afhængig af hvilken type ridning, du dyrker, er det vigtigt at du har det rigtige udstyr, om det er til dressurridning, spring eller kombiridning. Du skal derfor vælge sadel og underlag, som passer til den type ridning, som du har valgt at dyrker, så din hest også nyder at komme afsted. Herudover skal du også vælge trense, bid og tøjle efter formålet og til din hests størrelse.

Hvilken type ridetøj skal du vælge til dig selv?

Hvad angår ridetøj til dig selv, kan du i princippet godt ride i cowboybukser og gummistøvler. Det er imidlertid ikke det bedste valg. Dels er det vigtigt, at du som rytter føler dig godt tilpas i dit ridetøj, men yderligere er det især vigtigt, at der ikke er noget i din påklædning, som generer dig og påvirker din ridning og din kontrol over din hest. Derfor skal du først og fremmest vælge dit ridetøj og udstyr med sikkerhed og kontrol for øje. Du skal have en god ridehjelm, som du ved kan tåle fald og slag. Din ridehjelm skal sidde godt og passe i størrelsen, så den bliver siddende, hvis uheldet er ude, og du falder af din hest. Herudover skal du vælge et par gode ridebukser, som også skal sidde godt, og forhindre friktionsgener på indersiden af lårene. Du bør også investere i et par gode ridestøvler, som er behagelige at have på, og som gør, at du har et godt greb omkring sadlen og hesten, når I er på tur.

Vælg kvalitetsudstyr

Som du kan se, er det vigtigt, at have udstyret i orden, og at vælge kvalitetsudstyr, så du er sikker på, at det kan tåle de belastninger, som det bliver udsat for, når du og din hest er på farten. Ligesom det kan holde længe.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce