Annonce

Du kan stadig selv udelukke din hest fra konsum

Tidligere i år blev der ændret i Dyresundhedsloven således, at man fra den 7. juli 2021 ikke længere selv kunne udelukke sin hest fra konsum på eget initiativ, men kun gennem dyrlægen. Denne dato er blevet rykket. Derfor er det stadig muligt selv at udelukke sin hest fra konsum.

Læs også: “Ny” lov kan besværliggøre at få udelukket sin hest af konsum

Annonce

Tvivl om dato

SEGES skriver om denne forlængelse på sin Facebookside og oplyser, at der på nuværende tidspunkt er tvivl om den tidligere udnævnte dato 7. juli 2021, samt at Fødevarestyrelsen lige nu afventer en nærmere afklaring fra EU Kommisionen. Derfor er datoen rykket, men indtil videre er der ikke sat en ny dato.

Fødevarestyrelsen forklarer i SEGES Facebookopslag:

“Indtil videre kan du godt udelukke din hest fra konsum på eget initiativ. Fødevarestyrelsen har oplyst hesteejere, at muligheden for selv at udelukke sin hest fra konsum på eget initiativ udløb den 7. juli 2021. Der er dog usikkerhed om, hvorvidt denne anvendelsesdato er den korrekte. Hesteejere kan derfor indtil videre fortsat selv udelukke deres hest fra konsum på eget initiativ. Dette vil foreløbigt være gældende indtil der kommer en ny udmelding fra Fødevarestyrelsen. Du vil modtage yderligere information, når den endelige afklaring foreligger. Du kan løbende holde dig opdateret på Fødevarestyrelsens hjemmeside”.

Dyrlægepraksisser anbefaler, at man udelukker sin hest fra konsum

Både Rebild Hestepraksis og Hillerød Hestedyrlæger anbefaler, at man udelukker sin hest fra konsum, fordi det mindsker besværet for både ejer og dyrlæger, når hesten skal behandles. For ejerne gælder det nemlig, at der er en lang række krav, man skal overholde, hvis ikke hesten er udelukket fra konsum. Det hander blandt andet om medicinhåndtering og indsendelse af foderplan. For dyrlægen betyder det, at en hest er langt nemmere at behandle, når den er undtaget fra konsum. Det er den, fordi dyrlægen ikke skal indtænke alle reglerne for medicinering og fødevarer i selve behandlingen af den syge hest.

Læs også: Hvad betyder det egentlig at din hest er udelukket af konsum?

Da sagen lige nu er i fuld gang, kan der hurtigt ske ændringer i lovgivningen. Vi holder et vågent øje og opdaterer løbende. SEGES henviser til at rette spørgsmål mod hestekontoret@seges.dk, og oplyser at de løbende vil opdatere på Facebook.

Annonce

Kilder

Rebild Hestepraksis
Hillerød Hestedyrlæger

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce