Indtil den 28. januar 2022 kan du selv udelukke din hest fra konsum

Sidste år blev der ændret i Dyresundhedsloven således, at man fra den 7. juli 2021 ikke længere selv kunne udelukke sin hest fra konsum på eget initiativ, men kun gennem dyrlægen. Denne dato er efterfølgende blevet rykket. Der har været tvivl om, hvornår der ville komme en ny dato – men nu er datoen på plads. Den 28. januar 2022 er det ikke længere muligt, selv at udelukke sin hest fra konsum.

Læs også: “Ny” lov kan besværliggøre at få udelukket sin hest af konsum

Annonce

Datoen er på plads

SEGES informerer om den nye dato på deres Facebookside, hvor de oplyser om Fødevarestyrelsens beslutning, og hvad det betyder for hesteejere.

“Frivillig udelukkelse fra konsum kan ske indtil 28. januar 2022. Det har i et stykke tid været klart, at muligheden for frivilligt at udelukke heste fra konsum ville ophøre. Nu meddeler Fødevarestyrelsen at heste frivilligt kan udelukkes fra konsum indtil 28. januar 2022. Efter denne dato vil udelukkelse kun være muligt som led i en medicinsk dyrlægebehandling. Det er EU dyresundhedsloven, der foreskriver at muligheden for frivillig udelukkelse fra konsum falder bort”.

Dyrlægepraksisser anbefaler, at man udelukker sin hest fra konsum

Både Rebild Hestepraksis og Hillerød Hestedyrlæger anbefaler, at man udelukker sin hest fra konsum, fordi det mindsker besværet for både ejer og dyrlæger, når hesten skal behandles. For ejerne gælder det nemlig, at der er en lang række krav, man skal overholde, hvis ikke hesten er udelukket fra konsum. Det handler blandt andet om medicinhåndtering og indsendelse af foderplan. For dyrlægen betyder det, at en hest er langt nemmere at behandle, når den er undtaget fra konsum. Det er den, fordi dyrlægen ikke skal indtænke alle reglerne for medicinering og fødevarer i selve behandlingen af den syge hest.

I deres opslag på Facebook minder SEGES hesteejere om, at man stadig selv bestemmer om ens heste skal slagtes eller aflives. De skriver:

“Det er væsentligt at slå fast, at hesteholdere fortsat selv bestemmer om hesten skal slagtes eller aflives, når den skal herfra. Det er blot muligheden for frivilligt at udelukke hestene fra slagtning i hestepassene, der bortfalder 28. januar 2022”.

Læs også: Hvad betyder det egentlig at din hest er udelukket af konsum?

Du kan læse endnu mere om beslutningen gennem SEGES, eller læse hvad Fødevarestyrelsen skriver om sagen her:

Annonce

Kilder

Rebild Hestepraksis
Hillerød Hestedyrlæger

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce