“Vi har så få steder at ride i naturen – så vi skal passe på dem”

Når man er hestemenneske, findes der næsten ikke nogen bedre følelse end at ride igennem skøn og smuk natur på sin elskede hest. Hvad end det er gennem den grønne skov, ved det brusende hav eller ud over markerne. Om det er en afslappende skridttur eller fuld galop. For at vi alle kan nyde turene, får du her læsernes gode råd til, når du begiver dig ud for at ride i naturen.

Annonce

For en uges tid siden lavede vi et opslag på vores Facebook, hvor vi spurgte vores læsere ind til de bedste råd, når man skal på ridetur med hesten. Her har vi samlet nogle af de råd, vi modtog.

Læs også: 4 grunde til, at enhver hest fortjener at ride i naturen

Det praktiske

Nadja: “Det er en god idé, at tage en telefon med og eventuelt bruge Livetracker, som en pårørende har link til. Man kan også give besked om, hvornår man rider, forventet tidspunkt at være tilbage, og så besked igen når man er hjemme. Det kan være en god idé, uanset om man er opstaldet eller har hestene hjemme”.

Milla: “Tjek vejrudsigten inden afgang fra stalden. Er man i tvivl, bør regnjakken altid medbringes”.

Anne: “Jeg rider som regel alene afsted. Inden jeg tager afsted, fortæller jeg gerne min mand, hvilken rute jeg rider, og jeg siger gerne til ham: hvis jeg ikke har ringet til dig, når kl. er xx, så skal du prøve at ringe til mig. Hvis jeg ikke tager telefonen der, så skal han køre den rute jeg red, hvis jeg nu er faldet af og ligger et sted. Og ellers ringer jeg gerne til ham, når jeg er kommet hjem efter tur”.

Ponyfar: “Husk en mobiltelefon”.

Ina: “Off-road tror jeg, vi skal passe på med. Det er vist de færreste skovejere, der vil have heste uden for stierne. Desuden forstyrrer det de dyr i skoven, som ikke har andre steder at gå hen, når vi har sat vores heste hjem på folden. Hvor fedt off-road så end lyder, så skal vi have stor respekt for naturen, når vi rider ud på vores heste”.

Tanya: “Sørg for, at undgå at ride de steder, man ikke må – så vi får lov at beholde de få steder, vi må ride”.

Doris: “Spørg lodsejerne og rid kun, hvor det er tilladt. Hvis man spørger pænt, siger de fleste faktisk ok til for eksempel at ride i sprøjtespor. Med hensyn til skove er det vigtigt, at man KUN rider, hvor det er tilladt. Ikke bare fordi der kan være fugle og dyr, som vi forstyrrer, men der kan også være huller og andet, som ville kunne skade både dig og hesten. Rider man på trafikerede veje for eksempel gennem byer, er det supervigtigt at overholde gængse regler og ikke skridte på “fine” græsarealer op til et hus. Vi mangler rideruter i vores skove og plantager, og der er arbejde i gang for at sikre muligheden for ridning i skovene, så lad os håbe, at vi får flere”.

Annonce

Jette: “Ud over god opførsel og overholdelse af regler, så forsøg at komme ud så ofte som muligt. Også når der er lidt blæsevejr – det er super træning for hestene. Ridning på varieret underlag og i forskellige tempi styrker både hest og rytters balance, sener og muskler. Det samme gælder for at ride op og ned af bakker – det er supersundt”.

Læs også: Få styr på reglerne for ridning i naturen

Det mentale

Tanya: “Tag en skridttur, og få tid og ro til at nyde naturen fuldt ud”.

Dorte: “Slap af, og nyd samværet med hesten og årets gang i naturen”.

Dorthe: “Jeg elsker en skridttur i skoven. Når man ikke farer af sted over stok og sten, kan man nemlig nå at se sine omgivelser”.

Husk den gode stil – også i naturen

Anna: “Skridt, når du rider forbi eller imod andre”.

Camilla: “Vis hensyn til andre på stien. Rid som du gerne vil behandles af andre. Pas godt på hinanden”.

Artiklen er oprindeligt bragt i juni 2021

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce