Lovforslag om effektiv behandling af vanrøgtsager

“Det skriger til himlen når vi som hestevelfærdsorganisation må sidde med hænderne i skødet og passivt vente, mens vi ved, at der er heste der lider i sager om grov vanrøgt og mishandling.”

Sådan lyder det fra Hestens Værn der i samarbejde med Dansk Ride-Instruktør Forening og med opbakning fra en række foreninger og organisationer ønsker at ændre lovgivningen, så det bliver nemmere at hjælpe dyr i sager om grov vanrøgt og mishandling af dyr. Og arbejdet starter med et borgerforslag.

Forslaget kommer i kølvandet på en række sager, hvor foreningen har oplevet, at en langsommelig sagsbehandling og manglende handling har haft katastrofale følger for de nødstedte dyr.

“Vi har desværre erfaringer med sager, hvor politi og myndigheder ikke har de nødvendige redskaber og ressourcer til, at sagerne kan behandles effektivt”, lyder det fra Julie Fejldborg.

Der mangler ganske simpelt en stor rød knap, hvor organisationer som anmelder kan stille krav om særlig hurtig udrykning til nødstedte dyr.

Det udarbejdede lovforslag foreslår derfor, at der i særligt alvorlige sager, kan stilles krav om, at politi og myndigheder rykker ud inden for 24 timer”, fortæller Julie Fjeldborg der er formand hos Hestens Værn.

Hun beskriver at foreningen har modtaget anmeldelser om voldsomme sager, hvor ejeren har nået at flytte dyrene inden politiet har handlet på sagen.

“Vi har sager, med billeddokumentation, hvor dyr går rundt som levende skeletter, har åbne sår og sygdom der kræver akut behandling. Men når politiet dukker op, er dyrene fjernet, og dermed mister man muligheden for at stille ejeren til ansvar. Vi har sågar sager, hvor folk melder ind, at vanrøgtede heste bliver skudt og begravet, for at skjule beviserne. Det er jo under alt kritik, at man kan slippe afsted med at behandle dyr på den måde, fordi loven ikke sætter nogle klare rammer”, konstaterer Julie Fjeldborg.

Hestens Værn og Dansk Ride-Instruktør Forening ønsker derfor, at der indføres dyrepoliti og udvidede beføjelser, så det med dommerkendelse bliver muligt at ransage ejendomme, hvor man mistænker at dyrene er i fare. Julie Fjeldborg påpeger at det er nødvendigt med en lovændring, så man får bedre mulighed for at behandle dyrevelfærdssager.

Hos Dansk Ride-Instruktør Forening der er medstiller af forslaget, håber man, at forslaget vil møde
opbakning på tværs af branchen.

“Det er vigtigt, at vi står sammen i branchen og sender et klart signal om, at dyrevelfærden i vores sport skal sikres. Derfor vil vi opfordre alle til at støtte op omkring det borgerforslag som vi er medstiller på. Ingen i vores sport kan have interesse i, at sager om vanrøgt og mishandling trækkes i langdrag. Heste er fantastiske dyr og vanrøgt og mishandling må simpelthen ikke finde sted. Det skal vi tage alle midler i brug for at stoppe, lyder det fra Kristian Skovrider der er formand for foreningen.

Det aktuelle forslag gælder ikke kun for heste, men også hunde, katte og andre dyr. Det er nemlig desværre ikke kun Hestens Værn, der har oplevet udfordringer med behandling af dyreværnssager. Behandlingtiden på dyreværnssager er ofte lang – og dyrene lider under det.

“Vi er nødt til at gøre noget for at sikre bedre behandling af disse sager. Vi kan ikke bare sidde og vente, og derfor tager vi også alle midler i brug. Borgerforslag, dialog med politikere, og alt hvad vi kan komme i tanke om, som måske kan medvirke til at skabe bedre rammer for dyrevelfærden i fremtiden. Som organisation er vi underlagt at følge loven i disse sager, og når loven ikke fungerer, må vi forsøge at ændre det. Handling taler højere en ord,” konstaterer Julie Fjeldborg.

Hvis du vil støtte kampen for at myndigheder og politi kan behandle grov dyremishandling og vanrøgt mere effektivt kan du underskrive borgerforslaget som du finder her.

Forslag om dyrepoliti og udvidede beføjelser i forbindelse med grov vanrøgt

Følgende organisationer og avlsforeninger har allerede meldt ud, at de bakker op om forslaget:

Stop Vanrøgt Af Dyr Bag HegnDansk Tinker Forening
DYREFONDETLusitanoforeningen Danmark
Dyrenes velfærdClydesdale Danmark
Nyt HestelivDansk Gotlandsruss Avlsforening
Dyreværnsforeningen Alle Dyrs RetDSP – Dansk Sports Ponyavl
Bornholms Hesteinternat MosekærAvlsforeningen for Connemaraponyer
Lindelygård – Et værdigt hestelivAvlsforeningen for Welsh ponyer & Cobs i Danmark
Uanvendelig eller RidehestHorsebnb
Dansk VarmblodHADK – Haflinger Avlsforeningen Danmark
ShirehestFrederiksborg hesteavlsforeningen
Dansk Schleswiger ForbundTrakehner Avlsforbundet i Danmark
Dansk Oldenborg AvlGrænseegnens Holstener Hesteavlsforening
Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce