Michael Gascon om vejen til at blive den bedste træner i verden 

Jeg vil være den bedste i verden,” har Michael Gascon sagt, siden han var helt lille. Han vidste ikke i hvilken disciplin eller til hvilken sport, han var bare fast besluttet på at blive den bedste til noget. Da han var yngre, boksede han og drømte om at blive boksemester, men nu er det inden for hesteverdenen ambitionerne ligger. Indtil videre har han adskillige nationale mesterskabstitler fra Paso Fino konkurrencer, priser fra ’colt starting competions’, hvor man træner unge heste samt fra ’Extreme mustang makeover’.

Selvom han hurtigt opnåede gode resultater i hesteverdenen og blev den bedste i adskillige discipliner, stiler han stadig efter at kunne kalde sig den bedste hestetræner i verden. Michael er 28 år gammel og bor i det sydlige Mississippi i USA, hvor han er femte generation af hestetrænere, der driver gården. Gennem hele hans barndom har han derfor været i tæt kontakt med og lært fra nogle af de bedste hestefolk i USA. Han plejede at løbe direkte hjem fra skole for at kunne hjælpe med at træne og passe hestene. Da Michael trådte til for at drive gården for fire år siden, begyndte han at tænke over, hvordan han ville fortsætte virksomheden.

Heste snakker det samme sprog over hele verden. Det er vores ansvar at lære at snakke hestenes sprog

At kæmpe i modvind

Familien Gascon opdrætter, træner, konkurrerer og sælger Paso Fino heste – en race, der stammer fra Caribien. Racen er lille, både i antal og i størrelse. Familien har været de bedste opdrættere og trænere af Paso Finoer i årevis og producerer fantastiske heste, der repræsenterer racen på en virkelig fremragende måde.

I lang tid tænkte jeg, at det var en forbandelse at være i Paso Fino-industrien, fordi det er så lille en race, og meget få ved noget om den. Men da jeg blev ældre, begyndte jeg at se det som en velsignelse at få muligheden for at vise racen til verden og gøre den kendt verden over,” fortæller Michael.

Michael arbejdede videre med sin vision, og et af hans første mål var at være den første person, der lavede en video med en Paso Fino, der gik viralt. Flere gange end han kunne tælle, fortalte folk ham, at det ikke kunne lade sig gøre, at han ikke kunne gøre det, at det ikke var gjort før, og at det aldrig ville lykkedes.

Efter adskillige fejlslagne forsøg med videoer fik han endelig stor succes med sin første virale video Jurassic Paso Park, hvor han, klædt i et kæmpe T-rex kostume, rider sin Paso Fino hingst Tito, der skubber en kæmpe fodbold. Michael fik en masse opmuntringer og opmærksomhed takket være den video – de, der tidligere havde tvivlet på hans ide, skyndte sig at ændre mening og sige; ”Vi vidste, du kunne gøre det.”

Læs også: Susanne Jensby Sunesen: Hav din egen mening

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce