Muslim & rytter – 15-årig vil nedbryde fordomme

Nu skal du møde Rim Al-Attar. Hun er en 15-årig pige fra Malmö med en helt særlig mission. Rim ønsker at nedbryde fordommene i ridesporten. Ud over at være en dygtig rytter, er Rim nemlig også muslim og bærer tørklæde. Rim mener, at accepten af menneskers forskellighed desværre er lille i hesteverden. Noget, som hun mærker på egen krop

Annonce

“Jeg blev så træt af alle de standarder, der findes i hestesporten. Forleden stod jeg og sadlede min hest op. Pludselig mærker jeg at en ældre dame står og stirrer på mig. Det føltes ikke som et positivt blik. Et par øjeblikke senere kommer damen hen til mig. Hun ser på mig fra top til tå og op igen ind i mine øjne. Så åbner hun munden og begynder at tale. “Hvordan har du tænkt dig at ride med det der på dit hoved? Jeg synes, du skal tage det af, ellers bliver det for varmt”, siger hun og stirrer nærmest ind i sjælen på mig”, forklarer Rim. 

Rim er muslim og rytter
Rim deler ud af sine skønne billeder og videoer på sin Instagram, hvor man kan følge hendes liv som muslim og rytter. Foto: Privat.

Stalden er et frirum for fordomme 

15-årige Rim Al-Attar havde aldrig redet før hun og hendes familie af ren nysgerrighed besøgte en stald i hjembyen Malmö. Siden da har hun tilbragt det meste af sin tid sammen med hestene. Stalden er blevet Rims fristed, hvor hun kan slappe af og være sammen med sin elskede hest. 
”Jeg har haft en masse problemer i skolen, meget af det på grund af mit tørklæde. Så stalden har altid været mit sikre sted. Der kan jeg bare slappe af og passe på mig selv og hesten.” 

“Du kan ikke ride, hvis du bærer slør.” 

De uskrevne regler 

Men selvom hestene giver Rim en ro, skiller hun sig meget ud sammenlignet med de fleste andre ryttere i stalden. Det skyldes, at hun er muslim og bruger tørklæde.  

“Jeg bliver irriteret over at andre folk dømmer, hvordan du skal se ud. Der er mange forestillinger om, at du skal være blond med langt hår, have en rig mand og også have udstyr, der koster en formue. Så skal du helst være fra Europa eller andre vestlige lande. Du kan ikke ride, hvis du bærer slør. Det siger de uskrevne regler.” 

Annonce

Rim føler, at især ældre mennesker i ridemiljøet har svært ved at acceptere, at hun bærer slør. Mange mennesker tror, at et slør ikke hører til i ridesporten. Tit ved hun ikke, hvad hun skal sige til de negative kommentarer, men på trods af sin unge alder, ønsker hun at komme fordommene til livs. Disse uskrevne regler nedbryder nemlig samfundet lidt efter lidt, fortæller hun på sin blog.  

“Nogle gange ville jeg ønske, at tiden kunne spoles tilbage til dengang, de uskrevne regler blev født. Jeg ville ønske, at man kunne slette normerne fra samfundet. Folk bliver set ned til, når de går imod standarderne, der findes inden for sport, religion og kultur”, understreger Rim. 

”Jeg behøver ikke at være nøjagtigt som alle andre, hvis jeg skal ride. Jeg har friheden til at vælge selv.” 

Rytter Rim Al-Attar står med sin hest.
Rim bruger stalden og livet med heste som et pusterum, hvor hun kan være sig selv.

Fik angst af negative kommentarer 

“Før i tiden, når nogen nævnte min religion eller mit tørklæde, fik jeg en klump i halsen og angst. Jeg er kun 15 år gammel, og det kan være for meget for mig.” 
Rim fortæller, at det samme problem gjorde sig gældende i skolen, hvor hun blev udsat for mobning, og der var ikke meget hjælp at hente fra hendes venner.  
“Det bliver vanskeligere for mig at kommunikere med min omverden, når folk undgår mig. De synes, jeg er en skidt person, bare fordi jeg har tørklæde på hovedet.” 

De negative blikke og kommentarer har dog haft den positive effekt, at Rim nu føler sig stærkere., fortæller hun. ”Jeg behøver ikke at være nøjagtigt som alle andre, hvis jeg skal ride. Jeg har friheden til at vælge selv.” 
Her har hestene og de gode staldveninder hjulpet hende videre. Disse venskaber betyder alt for hende. Hvor hun før oftest stod inde i boksene hos hestene og græd, har hun nu sit bagland i orden og nogle gode veninder, der støtter hende. 
“Hestene var der altid for mig. Når jeg stod og græd inde ved dem, var det som om de lyttede til mig. Man kan tale med dem, men ikke kommunikere med dem. Jeg krammede dem, og det var alt, hvad jeg havde brug for.  

Vi skal gøre det, vi elsker, for livet er enormt kort. 

Læs også: Stop med at sammenligne dig selv med andre.

Ikke kun religion bør få mere plads 

Det er ikke kun andre religioner, der burde få mere plads i stalden, mener Rim. Hun synes, at der generelt er for lidt mangfoldighed inden for ridesporten i Sverige.  

“Folk skal være i stand til at tilpasse sig det faktum, at alle er forskellige. Når der er flere, der er fra den samme kultur, og ser ens ud, skiller du dig ud, hvis du er anderledes. Jeg synes, ridesporten bør inkludere flere mennesker. Ikke mange mennesker ved for eksempel, at nogle rideskoler tilbyder gratis prøvetimer. Måske vil det gøre, at flere føler sig velkomne”, fortæller hun.

Annonce

Rim’s budskab er derfor helt klart: “Jeg vil ikke have, at unge mennesker skal sidde derhjemme og tænke over, hvordan de skal se ud eller føle sig forkerte, fordi de kommer fra et bestemt område eller land. Vi skal gøre det, vi elsker, for livet er en enormt kort.” Et budskab, som vi alle bør tage ved lære af. 

 
Du kan følge Rim på hendes Instagram-konto her:@Rimsridning.

Hvis du har spørgsmål til hende, er du velkommen til at kontakte hende på hendes Instagram, så vil hun meget gerne svare på spørgsmål.

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce