Når hesten har skeletter i skabet: Vi kender ikke altid hele historien

I sit arbejde som telepatør og alternativ behandler bliver Mathilde Denning ofte kaldt ud i situationer, hvor det er svært for ejer at forstå sin hest. Mathilde bruger forskellige teknikker til at opløse problemerne. Her i artiklen kan du læse om hvordan Mathilde ved hjælp af telepati og træning hjalp Jannie og hendes hest Sunshine med at forstå deres nuværende problemer gennem fortiden.

Jannie fik hjælp til at forstå sin hest Sunshine. Foto: Privat

Hvor starter vi, når noget virker unormalt?

Jannie kontaktede mig, da hun havde startet tilridningen af hendes hoppe Sunshine, og var løbet ind i nogle problemer, hvor Jannie pludselig uden varsel var blevet bukket af.

Sunshine er adopteret fra hesteinternatet Nyt Hesteliv, hvor hun kom til verden ved en fejl. Hun har aldrig selv været udsat for misrøgt, men er vokset op i en flok med heste, der har haft forskellige traumer.

Jannie oplevede, at Sunshine føltes som om hun var mange heste i én: Utrolig kompleks, og det var umuligt for Jannie at regne ud hvad Sunshine reagerede på og hvornår.

Læs også: Når hesten har særlige behov: Skift fokus til det, der fungerer

Annonce

Hvorfor er hesten skeptisk?

Sunshine var grundlæggende cool og rolig, men kunne samtidig blive meget forskrækket over små nuancer i hverdagen og i træningen (som hvis en klud pludselig havde en anden farve). Hendes umiddelbare respons på nye ting var skepsis og det blev ikke bedre med tiden. Da de skulle i gang med tilridning blev det meget tydeligt at, de behøvede hjælp. Jannie følte ikke, at Sunshines respons og reaktioner på processen gav mening.

Min første telepatiske samtale med Sunshine var meget interessant. Det slog mig som det første, hvor intelligent og observant hun var. Hun var meget sensitiv, og kunne derfor fornemme og sanse rigtig meget om alt og alle omkring sig.

Hun så lige igennem mig, og jeg mærkede hun havde behov for tiden til at se mig an og mærke, om hun var tryg ved mig. Hun passede godt på sig selv, og jeg sansede skepsis hos hende fra start af. Der var dog også en grundlæggede nysgerrighed og lyst til livet gemt bag den skepsis. Hun var meget kommunikativ, tydelig i sin grænser og lyster, og meget insisterende.

Føl bliver påvirket af de heste, de vokser op med. Foto: Canva Pro

Når fortiden spøger

Jeg fik hernæst en tydelig følelse af, at Sunshine bar på mange traumer. De var ikke hendes egne, men tilhørte nogle af hestene fra den flok, hun var vokset op i. Hun reagerede på negativ energi, nervøsitet, tvivl eller usikkerhed ved selv at blive usikker.

Hun viste mig, hvordan det nærmest var en bølgeeffekt. At én hest blev trigget af frygt, og at det meget let kunne bevæge sig igennem hele flokken, fordi det sad ’uden på tøjet’ på mange af dem. Det var umuligt ikke at blive påvirket.

Hun havde også mærket de andres forfærdelige historier, hørt advarsler fra sin egen mor om ikke at tro på mennesker, og det havde gjort hende meget opmærksom og skeptisk. Hun forventede, at tingene vil gå galt, fordi hun havde mærket de andres dårlige oplevelser.

Det var første gang jeg hørte om og oplevede at heste og andre dyr, kan være sekundært traumatiseret. For Jannie var det en kæmpe hjælp at forstå, hvorfor hun følte Sunshine var ’mange heste i én’.

Sunshine fortalte mig også, at selvom hun var en stærk hest, så var hun også sårbar. At hun havde brug for meget støtte fra sit menneske. Dette blev en af hovedpointerne for Jannie. Hvis hun skulle tilbyde Sunshine noget nyt eller gøre noget anderledes, så skulle hun selv kunne stå 100% inde for det. Men også mærke, at det var en god ide. Ellers ville Sunshine være en usikkerheds-detektor, og tvivle på ideen.

Det er nødvendigt at rydde op, før der er plads til noget nyt. Foto: Arkiv

De første skridt imod healing

Jeg begyndte at heale Sunshine for at hjælpe hende med at slippe de traumer hun bar på for andre heste. Det var helt klart en hård periode for både hende og Jannie. Sunshine skulle bruge mange kræfter på det indre arbejde, og der gik en hel måned hvor Jannie blev valgt fra. Alt hun kunne gøre var at give plads og være til stede, hvis der blev brug for hende. Jeg healede Sunshine cirka hver anden uge for at støtte hende i processen.

Det er så vigtigt at huske, at dyr såvel som mennesker har brug for at lave indre arbejde – rydde op og rydde ud. Det er nødvendigt for at få plads til noget nyt. Det er det bedste vi kan gøre er at skabe et sikkert og trygt space, hvor vi anerkender alt den energi der ligges ind i processen. Og at vi ikke beder om andet.

Læs også: Når hesten ikke vil gå til ridning: Sådan kan telepati kaste lys over sagen

Kan rumme meget mere

Nu er de ude på den anden side af processen, og Jannie mærker kæmpe fremgang. Selvom Sunshine stadig er sensitiv kan hun rumme meget mere. I stedet for at vælte svajer hun lidt og så finder hun balancen igen. Som da de mistede to ud af flokkens fire heste på blot et døgn. Den slags ændringer ville før have slået Sunshine helt ud af kurs, men efter blot et par dage med lidt uro faldt der igen ro over hende. Med ro i maven har Jannie sendt Sunshine i tilridningen det helt rette sted, og forleden havde Sunshine sin første trav med rytter på!

Vi ved ikke altid, hvad vores heste har oplevet og mærket. Foto: Canva Pro

Vi kender ikke altid hele vores dyrs historie

Det er så vigtigt at vi husker, at vi ofte ikke kender hele den historie, vores dyr har med. Og vi ved ikke hvordan de har oplevet og mærket forskellige situationer.

Det kan være umuligt for dyrene (og os) at optage ny læring, eller at skulle magte nye omstændigheder, hvis vores indre allerede er fyldt. Derfor kan det være nødvendigt at hjælpe vores heste, med at finde fred med deres fortid, få healet nogle åbne sår og traumer, før vi selvsikkert og trygt kan bevæge os videre i processen og livet.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce