Sådan hjælper du din hest med magnetisk induktionsterapi

Annoncørbetalt artikel

Magnetdækkener, underlag med keramiske partikler, pads med lysterapi og vi kunne blive ved. Når du er afsted til stævne eller du bare står derhjemme og skal træne din hest, er det slet ikke underligt, hvis du har et helt arsenal af terapeutisk udstyr klar til at give din hest de bedste betingelser. Hesteverden er gået i en retning, hvor vi virkelig er blevet gode til at tænke i at hjælpe vores heste.

En ny terapiform på markedet

Siden marts 2020 er en ny terapiform imidlertid kommet på markedet. Den giver en effektiv behandling, og som du også kan bruge, hvis din hest bliver skadet. Det hedder helt nøjagtigt højspændingscellebehandling, men lad os for forståelsens skyld blot kalde det for magnetisk induktionsterapi. Forskellen er, at terapien, der udsendes af en maskine, som er brugt af dyrlæger såvel som ryttere verden over. Maskinen hedder Equitron Pro og fås også i en mindre udgave, Equitron Pro Mobile, som er lidt lettere at have med på farten. Anvendelsesmulighederne er ekstremt brede hos begge maskiner, både til hesten i træning og til den skadede hest. Med andre ord kan du nu selv behandle og forebygge skader hos din hest, imens du står med den ude i stalden eller til stævne.

Isabell Werth er en ud af mange internationale ryttere, der anvender Equitron Pro og Equitron Pro Mobile til sine heste. Det samme gør blandt andre dressurprofilerne Sönke Rothenberger, Jessica von Bredow-Werndl og springrytterne Michael Jung, Max Kühner, Ludger Beerbaum og Scott Brash. Foto: Equitron Pro / Health Factories.

Det kan induktionsterapi gøre for din hest

Hvordan er det nu lige, induktionsenergi som terapiform fungerer? Hvis du er i tvivl om, hvordan terapien helt nøjagtigt virker, kan du læse mere om det i artiklen om Equitron Pro.

Og hvordan adskiller de to maskiner sig så fra hinanden? Den eneste forskel er, at Equitron Pro har flere indstillingsmuligheder end Equitron Pro Mobile; muligheder som mest af alt er relevant, hvis man er dyrlæge eller hestefysioterapeut. Du kan også læse om en fysioterapeut til heste, der har valgt at tage behandlingsmetoden til sig med stor succes. Effekten af en behandling med de to maskiner er helt den samme.

Kort kan vi dog summere op, at induktionsterapien er kendetegnet ved:

 • At indvirke på hestens celler gennem magnetisk induceret elektricitet, som effektivt men i mild form heler og smertelindrer.
 • Genekspression stiger med op til 650%, hvilket gør den naturlige helingsproces hurtigere.
 • At have brede anvendelsesmuligheder, fordi terapien både kan smertelindre, mindske inflammation, regenerere vævet og forebygge nye skader.
 • At kunne anvendes i behandlingen af både sener, led, muskler, hove, knogler og åbne sår.
 • At kunne anvendes af hesteejeren selv.
 • At være videnskabeligt godkendt og dopingfri.
 • Også at virke gennem tæpper og bandager.
 • At den er sikker i brug – du kan ikke gøre skade på hverken dig selv eller din hest.

Equitron er en nyere behandlingsform til heste og smådyr, der igennem magnetfeltterapi mindsker inflammation og skader. Behandlingsløkken bruges til at inducere korte, modulerede impulser til en dybde på 20 cm i det berørte område. Genekspression stiger med op til 650%. Teknologien er testet og patenteret samt anbefales af dyrlæger, ryttere og behandlere.

Her kan du se bare nogle af de dele af hesten, som magnetisk induktionsterapi kan hjælpe på vej. Illustration: Equitron Pro / Health Factories / Malgré Tout.

Også til 'det almindelig menneske'

Fordi maskinen er lavet med brugervenlighed for øje, kan den bruges af alle i stalden. Eller sagt med andre ord: Den kan bruges af 'almindelige mennesker'. Selvfølgelig koster den lidt, men der er mange muligheder for at få den finansieret eller for at være fælles med andre om omkostningen ved at købe den. For eksempel kan du:

 • Bruge den på alle dine heste, hvis du for eksempel har et stutteri eller en salgsstald.
 • Købe den og leje den ud til dine pensionærer - så har de hurtigt tjent sig ind.
 • Købe den og behandle andres heste, hvis du for eksempel er udkørende behandler.
 • Købe den sammen med andre i stalden og på den måde deles om omkostningerne.
 • Lease den for omkring 3000 kr. pr. måned. Kontakt den danske forhandler, hvis du vil have en eksakt pris.

Kommet for at blive, mener dyrlæger

Flere og flere dyrlæger oplever, at behandlingsmetoden virkelig kan gøre gavn. Det gælder særligt, når det kommer til behandling af knogler, muskler og led.

"Vi har set rigtig gode resultater i behandlingen af ridemæssige problemer og forskellige former for lidelser som kissing spines og slidgigt. I de tilfælde kan vi se en langvarig forbedring efter få behandlinger."

- Dyrlæge og hestekiropraktor Michael Hüpen, Tyskland.

"Equitron giver nogle helt nye muligheder og skaber en helt anden effekt end for eksempel magnetdækkener, selvom jeg også anbefaler dem."

Mathilde Olesen, hestefysioterapeut, Tyskland & Danmark.

"Heste med alvorlige ridelighedsproblemer eller haltheder på grund af artrose (slidgigt, red.) viser en varig forbedring efter blot et par behandlinger."

- Dyrlæge, Diana Veldhuizen, Tyskland.

Med andre ord mener dyrlæger såvel som andre hestebehandlere, at terapiformen er kommet for at blive, og at den i dén grad skal bruges, hvor den kan. Bedst af alt kræver den ingen uddannelse at anvende. Dog bliver men oplært i at bruge den, og så er det selvfølgelig en stor fordel, hvis man i forvejen kender til hestens anatomi.

Og med den mindre og lidt billigere Equitron Pro Mobile, kan du nu også behandle din hest hjemme i stalden. Ja, faktisk er den mobile maskine netop udviklet til heste og ryttere på farten, der også skal kunne have den med til træning og stævne.

Equitron Pro og Equitron Pro Mobile kan bruges stort set alle steder på hestes krop og kan derfor bruges til behandling af mange typer skader, ømheder og rideproblemer. Også i hovene, i hestens hoved og her på hestens has. Foto: Equitron Pro / Health Factories.

Kontakt den danske forhandler

Den danske forhandler af Equitron Pro og Equitron Pro Mobile hedder Philip Vossen. Han kan altid fanges på sales@pvudstyr.dk eller på tlf. 50 91 58 18, hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid til en test af, hvad maskinen kan gøre for din(e) hest(e).

Equitron Pro Mobile er mindre end Equitron Pro, men er lige så effektiv. Foto: Equitron Pro / Health Factories.
Equitron Pro er større end Equitron Pro Mobile og har flere indstillingsmuligheder. Foto: Equitron Pro / Health Factories.

Kilder

EquitronPro.com
Equitron Pro Danmark

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce