Portræt: André Thieme, Springrytter og Europamester

De fleste sportsryttere bruger flere år på at kæmpe sig til en position, hvor de kan leve af ridesporten. Men springrytteren André Thieme, der selv er søn af en professionel rytter, skulle overtales til en karriere i ridesportens verden.

Som søn af dressurrytteren og staldmesteren Michael Thieme har André Thieme redet hele sit liv. På trods af dette var en professionel ridningskarriere ikke hans drøm. Han ønskede at være sportsudøver ligesom sin far, men som med mange andre drenge fyldte fodbold mere for den unge Thieme. Til sidst førte hans fars forbindelser i hesteverdenen Thieme til at vælge heste over fodbold. Selvom han var succesfuld som dressurrytter i sin ungdom, skiftede han med tiden til at forfølge en karriere som springrytter.

Den lange vej til succes

Thieme uddannede sig på Mecklenburg-Vorpommern Statsstutteri, hvor hans far fungerede som staldmester (Obersattelmeister). Her erhvervede han sig færdigheder, der var afgørende for en professionel inden for hesteverdenen, færdigheder der gik ud over bare ridning. Men betydelig succes inden for springridning var stadig nogle år væk. I en periode nød han succes som en del af Tysklands Nations Cup-hold, herunder med hingsten Nacorde. Thieme-Nacorde-partnerskabet skabte bølger fra 2007 til 2011 og sikrede tre sejre i det prestigefyldte tyske Springderby i Hamburg.

Læs også: Fra græs til stald: Det bør du overveje

Chakaria

På trods af disse imponerende resultater skulle der gå yderligere 10 år, før André Thieme repræsenterede sit hjemland i en større international konkurrence, ud over Nations Cup-stævnerne. Ofte ligger forskellen mellem en dygtig springrytter og den bedste i den hest, de rider på. Det, der skulle til for, at Thieme nåede sin sports absolutte højdepunkt, var at møde den hest, der kunne føre ham derhen: Chakaria. Thieme begyndte at ride hoppen i 2018, og tre år senere var hun blevet hans stjernehest. Thieme har udtalt, at han altid vidste, at Chakaria var noget særligt, og sammen beviste de det i 2021.

Thieme og Chakaria oplevede skuffelse, før de opnåede succes. De havde kvalificeret sig til holdkonkurrencen ved OL i Tokyo, Thiemes første olympiske lege. Selvom Tyskland måske ikke dominerer i springridning som i dressur, er de historisk set en af de mest succesrige nationer inden for olympisk ridning, så forventningerne er altid høje. Det tyske hold sluttede kun på niende pladsen, delvis på grund af otte fejl fra Thieme og Chakaria.

Læs også: Når hesten flytter

Europamestre

Mindre end en måned efter OL i Tokyo deltog parret i Europamesterskaberne, igen en første gang for Thieme. Her viste Chakaria sig fra sin bedste side og hjalp Tyskland med at sikre sølvmedaljer i holdkonkurrencen. I den individuelle konkurrence lå de kun på syttende pladsen efter første runde, men ekstraordinære præstationer i anden og tredje runde sikrede dem den ultimative sejr, guldmedaljer og titlen som europamestre.

Thieme og Chakaria sluttede året af med en individuel førsteplads ved Nations Cup-finalen. Året efter debuterede de ved Verdensmesterskaberne, men her udeblev medaljerne. Generelt har parret endnu ikke nået de samme højder, som de opnåede i deres fænomenale gennembrudsår. Ekvipagen konkurrerer fortsat sammen, og i en alder af 13 år har Chakaria stadig tid til at opnå flere fantastiske resultater, før hun går på pension. Og når den tid kommer, kan en anden hest måske fortsætte ad vejen, som hun hjalp med at bane for Thieme.

Læs også: Portræt: Olympisk guldvinder Rodrigo Pessoa

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce