Portræt: Dobbelt OL-vinder Mclain Ward

Mclain Ward er et navn, der er blevet synonymt med succes i verdenen af springning. Ward, født i 1975, begyndte i en ung alder at konkurrere og etablerede sig hurtigt som en af de bedste ryttere. Hans exceptionelle ridefærdigheder, konkurrenceevne og konsistens i at levere toppræstationer har placeret ham blandt de helt store i sporten.

“The Kid”

I løbet af sin opvækst på sin families farm i Brewster, New York, var Wards kærlighed til heste tydelig fra en ung alder. Hans far, Barney Ward, var en succesfuld rytter og træner, og Ward fulgte hurtigt i hans fodspor. Som ung rytter forbedrede han sine færdigheder og imponerede ved at vinde adskillige priser og anerkendelser, inklusiv United States Equestrian Federation’s Show Jumping Derby og USET Medal Finals som 14-årig. Dette gjorde ham til den yngste nogensinde vinder af begge konkurrencer samt den første rytter, der vandt begge på samme år. Disse bedrifter gav ham kælenavnet “The Kid”.

Læs mere: McLain Ward kåret som nummer et i verden

Foto: Malgré Tout Media Archive, Global Champions Tour Prague 2022

Olympisk Mester

Et af højdepunkterne i Wards karriere har været hans olympiske triumfer. Han opnåede sin olympiske debut i 2004, hvor han var en del af USAs springhold, der vandt guld i Athen med sin hest, Sapphire, en belgisk varmblodshest. Ved 2008’s olympiade i Beijing gentog han og Sapphire deres succes ved at vinde holdguldmedaljer igen. Disse sejre var resultatet af års hårdt arbejde og forberedelse, samt et tæt samarbejde med Sapphire. Parret vandt også hold sølvmedaljer ved 2006 World Equestrian Games og individuelle sølvmedaljer ved 2009 World Cup Final. Sapphire gik på pension i 2012 og gik bort i 2014. Hun blev senere indført i Show Jumping Hall of Fame.

Fortsætter med at imponere

Efter Sapphire’s pensionering opretholdte Ward sin dominans i springbanearenaen, hvor han har konkurreret med andre topheste, heriblandt HH Azur. De to repræsenterede De Forenede Stater ved OL i både 2016 og 2021, hvor de sikrede sig sølvmedaljer for holdene begge gange. De opnåede også en World Cup-sejr i 2017 og blev nummer fire i 2018, sammen med mange Grand Prix-sejre undervejs. I 2018 opnåede Ward endnu en milepæl i sin glansfulde karriere ved at vinde Verdensmesterskabet i holdspringkategorien, mens han også blev nummer fire i individuel konkurrence. Denne sejr, på hesten Clinta, var særligt speciel for Ward, da den blev afholdt i hans hjemland, USA.

Læs mere: McLain Ward vinder Longines World Cup

En mester, træner og filantrop

Udover sine sportslige præstationer er Ward bredt anerkendt for sin filantropi og dedikation til at give tilbage til ridesporten og heste generelt. Udover selv at være en succesfuld rytter, har han også trænet flere verdensklasseryttere, herunder sin holdkammerat og med-verdensmester, Adrienne Sternlicht. Wards engagement i sporten strækker sig ud over hans personlige succes. Han støtter forskellige velgørenhedsorganisationer og fonde med målet om at forbedre hestenes velfærd og gøre ridesporten mere tilgængelig for personer fra forskellige baggrunde. Han har været en målrettet fortaler for at gøre hesteridning mere tilgængeligt for udsatte samfund, for at diversificere sporten.

Mclain Wards succes, både i konkurrence og som træner og filantrop, har sikret ham en plads som en sand mester i ridningens verden. Hans OL-sejre og Verdensmesterskab har inspireret ryttere i alle aldre og niveauer, og hans bidrag til sporten vil blive husket i årevis. Hans dedikation til træning og støtte til næste generation af store ryttere, samt hans arbejde for at forbedre hestenes liv og gøre rideidrætten mere tilgængelig, er et vidnesbyrd om hans karakter og til sporten. Med en karriere, der strækker sig over mere end tre årtier, vil Wards påvirkning på springridning blive mærket i mange år fremover, og han vil altid blive husket som en af ​​de største springryttere nogensinde.

Læs mere: McLain Ward bedst for fjerde gang i træk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce