Pressemeddelelse fra DRF: Andreas Helgstrand udelukkes fra bruttogruppe- og landsholdsaktiviteter 

Onsdag aften besluttede Dansk Rideforbund (DRF) at udelukke dressurrytter Andreas Helgstrand fra bruttogruppe- og landsholdsaktiviteter indtil videre.

Efter at have set Operation X’s program ‘Hestemilliardærens hemmeligheder’ på TV2 traf DRF onsdag aften beslutningen på et bestyrelsesmøde, skriver de i en pressemeddelelse. 

“DRF’s bestyrelse tager på det kraftigste afstand fra den uacceptable ridning, træningsmetoder og behandling af hestene, udsendelserne tydeligt viser,” skriver DRF blandt andet i pressemeddelelsen. 

Annonce

Vurderingen er, at man skal efterleve DRF’s Code of Conduct, retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af heste til ridesport samt optræde som gode rollemodeller for at være bruttogruppe- og landsholdsrytter.  

Samarbejde med Helgstrand Event ophører også  

Desuden får beslutningen også betydning for Helgstrand Event, som er en del af Helgstrand-koncernen. Bestyrelsen i DRF har derfor også besluttet at stoppe samarbejdet med Helgstrand Event i forhold til afvikling af B-stævner og nationale og internationale mesterskaber indtil videre. 

Det vil komme til at påvirke eksempelvis DM i dressur for senior- og U25-ryttere samt paradressur i maj 2024 og nordiske mesterskaber i juni.  

Hele pressemeddelelsen kan læses her

Om Operation X

Det populære danske tv-program Operation X er et dokumentarprogram, som med vært Morten Spiegelhauer søger – via skjult kamera – at afdække forskellige typer og karakter af ulovligheder som eventuelt forekommer rundt omkring i Danmark. Kontroversielt har Operation X fra tid til anden været anklaget for at benytte ulovlige metoder til at afsløre anklagede personer og firmaer. 

På Malgré Tout har vi tidligere skrevet om forløbet op til TV2-dokumentaren.

Programmet ‘Hestemilliardærens hemmeligheder’ kan ses på TV2 Play.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce