Prins Philip og hestene: Engageret i kørsel, polo og FEI

Prins Philip var som bekendt prins af Danmark og Grækenland, inden han blev gift med Dronning Elizabeth i 1947. Hvad du måske ikke vidste, er, at han også var en hestemand, der elskede at sidde på hestene såvel som at stå bag dem og støtte op om ridesporten. Med sin bortgåen d. 9. april 2021 bringer vi her en række indsigter om Prins Philip og hestene. For hans kærlighed til dem var nemlig ikke så lille endda, og den varede helt fra hans ungdom til han døde som 99-årig.

Annonce

Den længst siddende FEI-præsident

Prins Philip var over en lang periode FEI-præsident. Det var han i årene 1964-1986, og dermed var han den længst siddende af slagsen. Efter Philip overtog Prinsesse Anne rollen. Hun er datter af Prins Philip og Dronning Elizabeth, født næstefter Prins Charles.

Læs også: H.K.H Kronprinsesse Mary – en folkelig hestekvinde

Tidligere polo-rytter

Faktisk var Prins Philip også tidligere polo-rytter. Passionen begyndte tilbage i slutningen af 1940erne, da han var en del af Royal Navy (den kongelige, engelske flåde – senere Storbritanniens flåde). I 1955 formede han Household Brigade Polo Club, og i 1960erne var han i top 8 over Storbritanniens bedste polospillere. Han besluttede dog at give afkald på sin egen aktivitet i sporten, da han blev 50 år. Det fortæller han til Royal Family Channel på YouTube.

Prins Philip og hestene med firspand
Prins Philip elskede at køre med heste på sine ældre dage. Her med en firspand under en konkurrence. Læs mere om prinsens glæde ved hestene hos FEI. Foto: FEI.

Elskede at køre med heste

Da Prins Philip derefter skulle finde ud af, hvad han så ville med hestene, så han kørsel som en god mulighed, der ikke krævede for meget af hans aldrende krop. Han elskede at sætte sig op som kusk og køre afsted med en to- eller firspand. I 1971, da han netop havde givet afkald på sin polo-karriere, besluttede han sig for at træne med fire af den kongelige stalds egne heste. Så var han i gang. Faktisk kom han så langt, at han deltog i tre europamesterskaber og seks verdensmesterskaber, men fik aldrig nogen nævneværdige placeringer.

Læs også: Digby og Nathalie: Det vil vi især huske den royale ekvipage for

Videointerview

Herunder kan du se hele videointerviewet, som Royal Family Channel har bragt.

Kilder

Wikipedia: Prins Philip, Hertug af Edinburg
The Chronicle of the Horse: Former FEI President Prince Phillip Dies At 99
Equus: Princer Philips’ Equestrian Life
FEI: Remembering Prins Philip, an Equestrian Pioneer
Stud for Life: Prince Philip has died

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce