Regndækken – skal, skal ikke?

Skal man, eller skal man ikke? Bør hesten få et regndækken på, eller er det for tidligt? Det er svært, for nogle dage – og nætter – regner det som var himlen brækket midt over. Og pludselig bryder solen igennem skydækket, himlen bliver sommerblå og luften bliver lunere. Det ene øjeblik føles det koldt og efterårsagtigt – det andet øjeblik er der stadig en smule sensommer at spore. Så hvad gør man lige?

Heste(folk) er forskellige

Nogle har lagt et regndækken på deres heste for længst. Andre har måske taget det lidt af og på hen over sommeren. Så er der dem, som ikke har skænket det en tanke, siden de lagde det væk engang i april-maj måned og først nu er begyndt at overveje, hvor det mon er, og om det burde sendes til vask. Og så er der selvfølgelig også dem som ikke benytter sig af regndækkener, og der behøver man altså ikke beslutte sig. Det er altså ikke alle heste som behøver at gå med dækken.

Annonce

Heste er jo også forskellige. Det er i hvert fald, hvad man plejer at sige. Forestil dig blot, hvad der ville ske, hvis en islænder skulle leve en varmblodshests tilværelse i de kolde måneder – for slet ikke at tænke på det omvendte scenarie.

Meeen mon ikke, at det også handler lidt om os selv? Se bare tegningen her… Man får helt lyst til at stille sig selv spørgsmålet: Er det hestene eller hestefolket selv, som er mest forskellige? Det er der helt sikkert delte meninger om. Og netop i dét faktum ligger svaret måske..? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at selvom vi hver især vil vores heste det bedste, så er der altid nogen, som ville have gjort det anderledes.

Læs også: Dækken eller ej?

Bør du give din hest dækken på?

Ikke desto mindre, så er vejret lige nu noget udfordrende for alle os hesteejere, der blot vil vores elskede firbenede det bedste. Det er slet ikke nemt, hvis man stadig har hesten gående på døgnfold uden læskur, og den lever en tilværelse mellem gedigne regnbyger, høj sol og temperaturer, som svinger fra ned til 10 grader om natten til mellem 15 og 20 grader om dagen. Det betyder selvfølgelig ikke, at det er let at have en hest stående inde om natten. For en hest, der kun kommer ud i dagtimerne – og særligt for en sart én af slagsen – kan der være stor forskel på, om vejrudsigten siger sol og 20 grader eller regn, blæst og 15 grader. Det er ikke underligt, at mange hestefolk tager sig til hovedet på denne tid af året.

Heldigvis er der hjælp at hente! Der er nemlig meget andet end vejret, som spiller en rolle i forhold til “dækken eller ej”-spørgsmålet. Som eksempler kan nævnes hestens huld, alder og aktivitetsniveau. Så for at komme tilbage til det store spørgsmål, som vi lagde ud med at stille, kan du herunder følge Malgré Touts dækkenoversigt. Svar ‘Ja’ eller ‘Nej’ til spørgsmålene én efter én og se, hvad svaret bliver. Måske er din hest mere sart eller hårdfør end du tror…

Vi kan næsten ikke forestille os, at oversigten ikke giver anledning til et par små uenigheder. Og vi vil selvfølgelig rigtig gerne høre dem! Hvad er dit argument for at give din hest dækken på nu – eller at lade helt være?

Læs også: Pas på med dækkenerne i forårssolen

Artkilen er oprindeligt bragt i september 2019

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce