Sådan forbereder du dit barn på en god ridelejr

For mange børn og forældre betyder sommerferie også ridelejr. Hvis du selv har været afsted, kan du garanteret huske alle sommerfuglene i maven over at skulle bruge en hel uge med andre hestetossede børn og skønne heste! Ridelejr er ofte lig med flettekonkurrencer, rideundervisning flere gange om dagen, badetur med hestene, trillebørsagility og hestesnak dagen lang.

Vi har samlet en række tips til, hvordan du kan forberede dit barn til ridelejr, så det bliver en god oplevelse for alle.

Annonce

Læs også: 10 ting som kun vi, der har gået på rideskole, forstår

Forbered dit barn til en god ridelejr
 1. Hjælp dit barn med at pakke, så I er sikre på, at alt det vigtigste kommer med 
 2. Tal med dit barn om, at det er okay, hvis de får lidt hjemve, og lade dem vide, at de altid kan komme til de voksne på ridelejren 
 3. De fleste ridelejre inddeler børnene efter forskellige niveauer, og derfor kan du med fordel tale med dit barn om, at alle på ridelejren er gode ryttere og kommer for at lære uanset hvilket hold, de kommer på 
 4. Gennemgå gerne programmet, så dit barn ved, hvad der skal ske den kommende uge 
 5. På mange ridelejre skal man ikke kun ride, men også deltage i pasning og fodring af hestene – og måske også muge bokse – så derfor kan det være en god idé, hvis dit barn er forberedt på, at det ikke kun er flettekonkurrencer og rideture i skoven 
 6. Hvis det er muligt, kan I med fordel tage ud at se stedet, hvor ridelejren skal foregå og få sat ansigt på nogle af de voksne
 7. Tal godt om ridelejren både før, under og efter   

Den gode pakkeliste 

De fleste ridelejr har enten en pakkeliste på deres hjemmeside eller sender den ud, når I er ved at nærmere jer afgang til årets ridelejr, men vi har samlet en overordnet liste med de vigtigste punkter.

En pakkeliste er naturligvis individuel, men herunder får du det basale, som skal med på årets ridelejr. 

Pakkeliste til ridelejr
 • Sengelinned eller sovepose og pude 
 • Toiletting, solcreme og eventuelt medicin eller lignende
 • Ridetøj- og sko
 • Badetøj 
 • Varmt tøj 
 • Regntøj
 • Håndklæde 
 • Lidt almindeligt tøj (selv om det sikkert ikke kommer i brug)
 • Oplader til telefon – eventuelt med navn på  
 • Lommepenge og sygesikringsbevis 
 • Det gode humør! 
Annonce
De uskrevne regler på ridelejren
 1. Bær altid ridehjelm både på og omkring hesten – og eventuelt også sikkerhedsvest 
 2. Respekter de andre rytteres ridestil og heste – også selv om I er forskellige 
 3. Deltag og lyt, når der bliver afholdt undervisning, konkurrencer og lignende 
 4. Overhold de aftaler, der bliver lavet med de voksne på ridelejren 
 5. Tal ikke om andre, når de ikke er der 
 6. Rid kun, når der er en voksen til stede 
 7. Lyt til de voksne/underviserne på ridelejren 
 8. Kom til tiden – både når det gælder spisetider og rideundervisning 
 9. Trøst de andre, hvis de bliver kede af det, eller find en voksen, som kan hjælpe jer
 10. Tag ikke billeder af de andre og deres heste uden at spørge om lov først 

De uskrevne regler kender dit hestetossede barn sikkert allerede hjemmefra, men det kan være en god idé at tage snakken om disse regler alligevel. Der sker mange ting på en ridelejr, som gør, at man måske kortvarigt glemmer reglerne hjemmefra, og derfor kan det være en god idé at genopfriske de uskrevne regler en ekstra gang. 

Læs også: Staldbiblen: 10 bud som kan gøre stalden rar at være i

Den gode ridelejr er også et forældreansvar 

De fleste ridelejre har et krav om, at man som rytter selv skal kunne sadle sin hest op/af og skridte/trave selv. Derfor skal du gerne have kendskab til dit barns evner i stalden, før du overvejer en ridelejr. Her kan du eventuelt rådføre dig der, hvor dit barn går til ridning. Hvis basen er i orden, har dit barn et langt bedre udgangspunkt for at få en god oplevelse på årets ridelejr. 

Der er ingen tvivl om, at en ridelejr kan give dit barn en oplevelse for livet, og den oplevelse kan man som forældre være med til at præge. Derfor er det vigtigt, at du også som forældre taler positivt om oplevelsen – både før, under og efter – og engagere dig i det i det omfang, du kan. 

Sørg for, at de voksne på ridelejren er opmærksomme på det, hvis dit barn for eksempel lider af hjemve eller har andre behov, som skal tilgodeses.

Ridelejr på ridetur på stranden.
En ridelejr inkluderer typisk nogle dejlige rideture i naturen, så vær klar med forskelligt tøj til al slags vejr. Foto: Arkiv

Mange ridelejre har ofte brug for forældre, som kan hjælpe med enten mad eller opsætning til stævner og lignende, så hvis har tid, kan det være en god måde at vise din interesse i ridelejren. De fleste ridelejre slutter som regel af med et stævne eller en anden form for opvisning, hvor de hesteglade børn får mulighed for at vise alt det, de har lært på ridelejren. Hvis det er muligt for dig, kan det være en suveræn afslutning for dit barn, hvis du kommer og ser alt det, dit barn har fået ud af den seneste uges ridelejr.  

Det vigtigste råd til dig som forældre er, at du er positiv omkring oplevelsen. Selv om du måske synes, det er lidt vildt at sende dit barn alene afsted på en ridelejr, så prøv at se, om du ikke kan nedtone dine bekymringer overfor barnet. En ridelejr kan nemlig blive en helt fantastisk oplevelse for dit barn, hvor de får dannet nye venskaber og lærer en masse om heste på samme tid! 

God ridelejr!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce