Skallerup Ridecenter: Fra avler af varmblodsheste til ejer af 110 islændere

Det hele startede med de flotte varmblodsheste, men udviklede sig til en passion for islændere. I dag er Skallerup Ridecenter et populært feriemål for både danske og udenlandske feriegæster. Der er nemlig noget helt særligt ved at ride på de små, stærke og tillidsfulde ponyer ved det brusende Vesterhav.

Det store raceskift

I 15 år har Lone Hansen og hendes mand Søren drevet Skallerup Ridecenter, som er en del af Skallerup Seaside Resort. Hun har aldrig fortrudt skiftet af hesterace fra varmblod til islænder, og med en erfaring fra avl i varmblodsverdenen er hun også kommet rigtig langt med at avle islandske heste. 

De første heste hun købte for mange år tilbage var fra Island. Hun tog faktisk selv derop for at udvælge i alt 15 dyr. I dag 15 år senere har hun 110 heste, og den ene af hendes hingste, Teitur, er i øvrigt den bedst kårede seksårs islandske hest. 

Få meget mere inspiration fra spændende profiler i vores flotte magasin. Her finder du blandt andet artiklen om Vicky Mathiesen: Den unge og den ældre hest.

Lone og hendes mand Søren har nok at se til med alle de mange heste, der skal passes. Foto: Skallerup Ridecenter

Den mest populære destination for feriegæsterne er uden tvivl Vesterhavet, fortæller Lone Hansen. Foto: Skallerup Ridecenter

Men hvad er det præcis ved de islandske heste, der er så fantastisk?

“De er bare så skønne. De har et godt sind, er robuste og kan gå ude hele året. Og så er det bare så fedt at de har fem gangarter, og at der er så mange specielle farver,” fortæller Lone Hansen.

Du kan læse meget mere om den spænde rejse, som Lone og hendes mand har været på, og hvordan det er at drive og eje et ridecenter med over 100 heste. Alt sammen i artiklen: Den robuste islandske hest: Skallerup Ridecenter fortæller om den skønne race.

Vil du gerne læse endnu flere spændende og dybdegående artikler? Så gå ikke glip af denne måneds magasin, hvor du kan lære om alt fra bindevæv til eventyrsfotograf.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce