Starttiderne for de danske dressurryttere i holdkonkurrencen er på plads

For kort tid siden blev der afholdt Chef d’Equipe-møde i dressuren ved VM i Herning. Her blev der trukket lod om startrækkefølgen for weekendens holdkonkurrence i dressur, og det bliver Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth, der rider lørdag, og Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour rider søndag. Dermed har det danske hold altså en rytter i top-4 på verdensranglisten til start begge dage, hvilket vidner om et tårnhøjt dansk niveau.

Annonce

Læs også: VM vil være frontløber for bæredygtighed ved sportsbegivenheder

Stærk dansk startrækkefølge

Ved store mesterskaber er startrækkefølgen altid interessant, og holddressuren ved VM er bestemt ingen undtagelse. Ifølge elitesportschef og holdleder for dressurrytterne Anne-Mette Binder endte lodtrækningen med en optimal og meget stærk startrækkefølge for Danmark:

“Vi er meget tilfredse med lodtrækningen i holdkonkurrencen. For få dage siden blev FEI’s World Ranking List offentliggjort, og vores VM-hold består af ekvipager, der ligger hhv. nr. 3, 4, 10 og 11 på listen, hvilket er absolut unikt og bekræfter det høje niveau i dansk seniordressur. Med den valgte startrækkefølge har vi verdensranglistens nummer 4, Carina Cassøe Krüth og ’Danse’ til start lørdag, og vi har nummer 3, Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos til start søndag, så strategien er, at det danske landshold både starter og slutter  stærkt,” lyder det fra Anne-Mette. 

Læs også: Bohemian eller Vamos Amigos? Nu er det endelige dressurhold til VM besluttet

Den endelige startrækkefølge:

Lørdag den 6. august:

  1. Nanna Merrald Rasmussen / Blue Hors Zack (nr. 10 på FEI’s World Ranking List – dog med Atterupgaards Orthilia og ikke Blue Hors Zack). Nanna starter som nr. 16 kl. 13.44.
  2. Carina Cassøe Krüth / Heiline’s Danciera (nr. 4 på FEI’s World Ranking List). Carina starter som nummer 43 kl. 19.27. 

Søndag den 7. august:

  1. Daniel Bachmann Andersen / Marshall-Bell (nr. 11 på FEI’s World Ranking List). Daniel starter som nummer 70 kl. 15.47.
  2. Cathrine Laudrup-Dufour / Vamos Amigos (nr. 3 på FEI’s World Ranking List). Cathrine starter som nummer 89 kl. 19.18.

Følg med live på DR2

DR2 sender live fra holdkonkurrencen på følgende tidspunkter:

Lørdag den 6. august: 

  • Kl. 11-14.20
  • Kl. 15.20-20.00

Søndag den 7. august:

  • Kl. 11.14.20
  • Kl. 15.20-20.00

Læs mere om DR’s sendeplan under VM: DR viser de VM-klasser, hvor danske ryttere deltager

Kilder

Dansk Ride Forbund: Nyheder

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce