Studie: Heste kan genkende deres egen art på billeder

Hey – sådan en kender jeg! Et italiensk studie har undersøgt hvorvidt heste er i stand til at genkende deres egen art på billeder. Resultater viser, at det kan de faktisk godt – og de kan endda skelne mellem heste og andre dyrearter.

Det er vigtigt for byttedyr at kunne genkende fællestræk hos artsfæller og kunne differentiere dem fra andre arter. Blandt andet fordi det er relevant for hesten som byttedyr at vide, at den skal løbe væk, hvis den møder et rovdyr.

Studie viser, at heste kan kende forskel på heste og æsler. Foto: Arkiv

Kan kende forskel på heste og æsler

Et hold af italienske forskere fra afdelingen for Veterinary Sciences på University of Messina har i et studie undersøgt hestens færdigheder i forbindelse med visuelt at kende forskel på artsfæller og andre arter.

I studiet blev der brugt store 2D farvebilleder af heste, får, køer, æsler og grise. Bag billederne af heste placerede man mad, hvorefter maden blev lagt bag de andre dyrebilleder. Testen gik ud på, at hestene skulle trykke med mulen på det rette billede for at finde maden.

Annonce

80% af hestene i studiet kunne skelne mellem hestebillederne og billederne af de andre dyr – selv æslerne. Dette var tilfældet når maden var bag hestebillederne, men også når den var bag de andre dyrebilleder. Analysen konkluderede samtidig, at hestene ikke kunne kende forskel på køer, grise, æsler og får.

Heste er gode til at genkende deres artsfæller. Foto: Arkiv

Indblik i hestens hjerne kan øge hestevelfærd

Konklusionen på studiet blev altså, at heste kan genkende deres egen art på billeder, men at de ikke skelner mellem hvilken art de andre dyr er. Denne viden er mere end bare et sjovt fact. Fundene fortæller noget om hvordan heste ser 2D billeder. Noget, der giver et indblik i hvordan hestens hjerne fungerer.

”Alle kognitive tests kan hjælpe os til bedre at forstå vores hestes hjerner, hvilket er afgørende for hestevelfærd,” siger Giulia Ragonese, som er en af forskerne bag studiet.

Læs også: Studie: Klokke kan gøre forskellen, hvis hesten føles uens at ride

KILDER

Studie: Interspecific two-dimensional visual discrimination of faces in horses

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce