Hunden med i stalden: Undgå en dårlig oplevelse

Vi er rigtig mange hestefolk, som elsker vores hunde lige så meget, som vi elsker hestene. Derfor har vi lavet en lille guide til, hvordan du kan have hunden med i stalden på sikker vis og gøre det til en god oplevelse for både hund og hest. Desværre sker det indimellem, at en hund bliver trådt på eller sparket, og det bør selvfølgelig undgås. Her gennemgår vi en række forholdsregler, du kan tage, når hest og hund skal lære hinanden at kende.

Læs også: 5 beviser på, at hestemennesker er de største dyreelskere

Aflæs hestens og hundens signaler

Heste og hunde har vidt forskellige kropssprog. Observér derfor altid din hest og din hund, når de er i nærheden af hinanden og aflæs deres signaler. Hvordan reagerer hesten på det fremmede dyr? Og hvordan reagerer hunden?

Hvis hesten lægger ørerne tilbage og løfter bagbenet for at vise, at den er generet af hundens tilstedeværelse, bør du nok overveje, om den er for tæt på. Omvendt må hunden ikke vise tegn på aggressivitet eller legesyge omkring hesten. Det er vigtigt, at den har respekt for det store, tunge dyr og holder sig på behørig afstand.

Ved første besøg er det er vigtigt at både hunden og hesten får mulighed for at se hinanden an. Hold hunden i snor og lad den for eksempel se hesten for første gang, mens hesten bliver trukket rundt på ridebanen. Da hesten er et stort dyr, kan både mennesker og hunde let komme til skade, hvis hesten reagerer uhensigtsmæssigt.

Derudover vil nogle hunderacer vil gerne hyrde, og deres instinkter kan godt blive tricket af, at hestene løber rundt ude på folden.

Vær sikker på din hund

Inden man tager hunden med i stalden, er det vigtigt, at den lystrer. Ligeledes bør man ikke medbringe en helt ung hvalp i stalden, fordi hvalpen kan opføre sig på en måde, så hestene bliver bange.

Vil man alligevel gerne have sin hvalp med eller er man ganske enkelt nødt til det, bør man holde den i god afstand til hestene.

Annonce

Og så gør du selvfølgelig klogt i at være sikker på, at du kan kalde din hund til dig, inden du lukker den løs i stalden. Hav derfor masser af godbidder med – dem går man aldrig galt i byen med.

Læs også: Studie overrasker: Heste og hunde forstår hinanden, når de leger sammen

Brug positiv forstærkning

Vejen til de fleste hundes hjerte går igennem maven – også når man skal træne dem til at tage med i stalden. Sørg for, at det bliver en god oplevelse for hunden ved at belønne de positive ting, den gør. Øv for eksempel indkald på marken, når hestene er inde. Du kan også aktivere den ved at lave et spor med godbidder. Det er også en god ide at træne den i at være lukket inde i en boks, mens du lige henter noget, eller lukker hestene ind.

Pas på pærerne

Sidst men ikke mindst er det værd at være opmærksom på, om hunden har hang til de frisklavede hestepærer, ligesom der kan være hunde, som elsker gumle på hovrester fra smedens arbejde eller tygge i en afpillet kastanje. Især hestepærer er dårlige for din hund i perioder, hvor din hest har fået ormekur. Hovrester kan give hunden dårlig mave eller sætte sig fast i dens spiserør.

Annonce

Læs også: Her bør du fjerne klatter på folden

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce