Team Happy skal med til VM efter succes i Agria og DRF’s holdturnering

Det sidste års tid har Agria og DRF’s VM-holdturnering været i gang, og hold på tværs af Danmark har kæmpet sig til point. Det hold der lige nu har opnået flest point er Team Happy. Vi har spurgt Maria Kristine Albrektsen fra Team Happy om, det bedste og hårdeste ved turneringen, yndlingsøjeblikket og deres bedste disciplin. Læs med her og få et indblik, hvordan det er gået for holdet.

Annonce

Læs også: Det danske dressurlandshold til VM er valgt: Forventninger om medaljer

Agria og DRF’s VM-holdturnering

I forbindelse med det kommende VM i Herning den 6.-14. august 2022 har Agria Dyreforsikring og Dansk Rideforbund lavet en holdturnering, hvor hold med heste og ryttere kan konkurrere i de forskellige ridediscipliner og i sidste ende nå videre til finalen, som afholdes ved VM.

På deres hjemmeside skriver DRF: “Turneringen er en holdturnering, hvor holdet henter point i alle Dansk Ride Forbunds discipliner. De bedste hold mødes til finalen, der afvikles under netop VM i Herning i 2022. Holdturneringen afvikles på et niveau, hvor så mange som muligt kan være med, og hvor man trygt kan prøve kræfter med nogle af de discipliner, man måske ikke før har prøvet. Der er også mulighed for, at ryttere kan være med til stævnerne på E-niveau uden krav om medlemskab af en klub under DRF.”

Det vil altså sige, at holdene konkurrerer i disciplinerne spring, dressur, voltigering, forhindringsbane, military, distance og kæphest. Dette har de gjort gennem det sidste års tid.

Hvem er Team Happy?

“Vi er 8 ryttere på holdet plus vores holdleder. Vi er i alderen fra 18 år og helt op til over 50 år. Vi rider på vidt forskellige heste – lige fra varmblods til fjordheste og ponyer.

Rytterne på holdet er: Ditte Dahl-Andersen, Katrine Dyhl Rasmussen, Henriette Eriksen, Emma Myrhøj Jørgensen, Karin Bonde Sørensen, Maria Kristine Albrektsen, Sine Nedergaard Madsen, Bodil Sørensen, og holdleder Heidi Eriksen.”

Team Happy har givet den gas til en masse stævner det sidste års tid. Foto: Team Happy

Hvor mange point har I nu?

“Vi har 4264 point i alt, og er det hold der har flest point.”

Hvorfor valgte I at være med i turneringen?

“Vores individuelle valg om at deltage er lidt forskellige. Et par stykker var med i 100 års-turneringen og landsfinalerne, og drømte om lidt det samme. Andre ville gerne være en del af et hold – især efter coronanedlukninger. Men en fællesnævner for alle er det her med at være en del af et hold. Det var helt klar det, der trak mest – og naturligvis var finalen i Herning også noget der trak meget.” 

Hvad har været det bedste ved at være med i turneringen?

“Det bedste ved turneringen har været fællesskabet. Vi har simpelhen udviklet os som mennesker og fået nogle stærke venskaber. Både på holdet men også holdene i blandt. Vores heste har også udviklet sig, og vi har helt sikkert alle sammen prøvet noget, vi aldrig har tænkt at vi skulle.”

Læs også: PONYLOVE: Ny TV-serie sætter fokus på fordelene ved samværet med heste

Fælleskabet har været en af de største glæder gennem turneringen. Foto: Team Happy

Hvad har været det hårdeste ved at være med?

“Når man skal samle så mange point, som vi har gjort, så er der gået mange, mange weekender med stævner og træning. Tidligt op og lange køreture. Det har været hårdt og sjovt. Vi har været Danmark rundt til forskellige stævner for at samle point. I vinter, da der stadig var coronanedlunkning, var alle rytterstuer lukkede, og det var minusgrader, så vi måtte sidde i bilerne i flere timer og vente imellem klasserne eller i en kold stald med pizza fra det lokale pizzeria. Det var hårdt, men det er helt sikkert noget, vi aldrig glemmer.”  

Kan du udpege et øjeblik som har været dit yndlingsøjeblik under det hele?

“Stævnet i Ørsted med voltigering og forhindringsbane var et rigtig godt stævne. Det lå lige i starten af turneringen, og det var første gang holdet var samlet til et stævne. Vi hyggede os og havde det så sjovt. Og så må vi ikke glemme en mega god julefrokost. Det at være sammen om noget. At vi først spiste kl 21, fordi halvdelen af holdet lige kunne presse et aftenstævne ind og iøvrigt skulle tidligt op til et andet stævne, er en anden snak.” 

Hvilken disciplin har I været bedst til?

“Vi har været bedst til voltigering og forhindringsbane. Vi har nogle supergode voltigeringsheste, en topdygtig longeringsdame og udøvere. Og på forhindringsbanerne, er alle vores heste på hver deres måde vokset med opgaven, og det samme er os ryttere.”

Læs også: Pony games: 8 sjove udfordringer på hesteryg

Team Happy har haft nogle rigtig dygtige trænere, ryttere og heste – især i voltigering. Foto: Team Happy

Hvad glæder I jer til ved at skulle ride ved VM? 

“Vi glæder os til at få en helt uforglemmelig oplevelse og være sammen om det. Så glæder vi os også til, at vi skal være sammen med alle de andre, som vi har lært at kende i turneringen.” 

Sådan afslutter Maria, og nu har holdet kun en ting i sigte: finalen til VM!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce