Pony games: 8 sjove udfordringer på hesteryg

Nogle gange kan det være en rigtig god idé at lave noget helt andet med sin hest, end det man plejer. Det kan både være godt for dig og din hest. Så hvorfor ikke samle nogle fra stalden og prøve pony games? Man kan selvfølgelig selv styre sværhedsgraden i disse lege, og derfor kan legene altså justeres til alle niveauer. Det vigtigste er bare, at man har det sjovt og hygger sig med det.

Læs også: Styrk samværet med din hest – lær tricks

Annonce

Hvad er pony games?

Pony games, som er en uofficiel disciplin inspireret af mounted games, har rigeligt med fart over feltet. Det kan være rigtig sjovt at prøve og kan give give en pause fra den daglige træning. Pony games er, som navnet indikerer, lege, som udføres på hesteryg. Det kan være et rigtig sjovt afbræk fra træningen, hvor dig og din hest kan have det lidt sjovt sammen i selskab med de andre i stalden.

8 lege til pony games

Forhindringsbane

Hvis I vil lave en forhindringsbane, er det kun fantasien, der sætter grænser! I kan nemlig bruge alt muligt mærkeligt i jeres bane – nemme som svære udfordringer. Det kan være forhindringer I skal klare fra hesteryg eksempelvis ved at ride slalom eller springer over forhindringer. Eller det kan være en bane, hvor I også skal stige af hesten og trække den, alt imens I selv udfører en opgave.

Simon siger

En leg, mange husker fra folkeskolen; Simon siger. I denne leg kan man slippe fantasien fri og lave forskellige ting med sin hest. Man kan skiftes om at være Simon, så alle prøver at styre, hvad man skal. Når man er Simon, skal man nemlig gøre forskellige ting, også skal alle de andre gøre det samme. Så hvis Simon hopper af, sætter sig op og rider frem i letridning, skal alle andre også det.

Ægge-løb

En god klassiker, som de fleste sikkert har prøvet (fra jorden). Men nu er det på hesteryg. Imens du sidder på din hest, skal du altså flytte et æg, som ligger på din ske, fra den ene ende af ridebanen til den anden. Og du skal gøre det så hurtigt som muligt – uden at ægget går i stykker. Hvis du taber ægget, eller det går i stykker, skal du tilbage til start og prøve igen med et nyt æg. Denne leg er perfekt til holdlege, da man så kan skiftes med sine holdkammerater om at ride afsted med ægget.

Læs også: Fantastisk ponyspringning i Bernstorffsparken

Rødt lys – stop

En leg, der er blevet populær nu på grund af Netflix-hittet Squid Game – men nu i en hesteudgave. Hvis du har set den serie, ved du måske allerede, hvad legen går ud på. Hvis ikke, får du reglerne her: Der er en ekvipage, som skal være ‘lyskryds’ og stå med ryggen til alle de andre i den modsatte ende af ridebanen. Så gælder det om, at de andre ekvipager skal ride frem så hurtigt som muligt, når der er grønt lys (det fortæller lyskrydset). Når lyset så bliver rødt, skal man være hurtigt til at stå helt stille igen. Den der bruger længst tid på at stoppe op med hesten ryger ud af legen. Sådan fortsætter det, indtil der kun er en deltager tilbage.

Hvem kommer først?

En klassiker – Hvem kommer først? I kan for eksempel vælge at lave denne leg i både skridt, trav og galop og se, hvem der kommer først over målstregen i de forskellige gangarter.

Hvem kommer sidst?

I samme dur som i Hvem kommer først, kan man lege Hvem kommer sidst? Her gælder det om at komme over målstregen som den sidste rytter. Her kan man også selv vælge, hvilken gangart det skal foregå i, også se, hvem der bliver den sidste over målstregen.

Læs også: Træner: Sådan opnår du den optimale og fremadgående skridt

Annonce

‘Chase me Charlie’

Denne leg er rimelig simpel og er for alle dem, der elsker at springe. Legen går ud på, at man har ét – rimelig lavt – spring på midten af ridebanen, og stiller sig i kø. Så skal den første i køen springe over, dernæst nummer to også videre, indtil det er den førstes tur igen. Når alle har sprunget en runde, bliver springet sat lidt højere op. Dem, der stadig har lyst til at springe rider videre, og hvis man ikke vil springe det stykke højere, ryger man ud af legen. Sådan fortsætter det, indtil der står én rytter tilbage.

Fyld spanden

For at lege denne leg, skal man deles op i to hold. Derefter sætter man to tomme spande i den ene ende af ridebanen og to spande fyldt med vand i den anden ende. Herefter gælder det om, at hvert hold skal fylde den tomme spand op, ved at bruge vandet fra den fyldte spand. Det gør man ved, at der er en rytter ad gangen, som skal stige af, fylde en kop med vand fra spanden, stige op igen, ride (så hurtigt man kan) ned i den anden ende og hælde vandet over i den tomme spand. Derefter skal man skynde sig tilbage, så den næste rytter kan gøre det samme. Sådan fortsætter det, indtil et hold har fyldt deres spand helt op.

Læs også: Hvad er forskellen på ponyryttere og hesteryttere?

Kilder

Horsey Hooves: 18 fun mounted horse games you can play

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce