Tid til at huske reflekser og lygte på rideturen

Nu falmer skoven trindt om land, og det bliver mørkere og mørkere, når du tager din hest ud på ridetur sidst på eftermiddagen. Det betyder også, at det er nu, du skal begynde at huske lygter og reflekser, når du rider i trafikken efter mørkets frembrud.

Lygte på venstre ben
Når du tager afsted på ridetur, efter det er blevet mørkt, siger loven, at du skal have lygte på venstre ben, så lygten dermed vender ud mod trafikken. Lygten skal lyse hvidt fremad og rødt bagud, og så skal den være synlig på minimum 150 meters afstand. Det er derudover en rigtig god idé, hvis du gør dig selv endnu mere synlig i trafikken ved, at du tager en refleks – eller diodevest på.

Hesten skal bære reflekser
Også din hest skal være synlig i trafikken, og det betyder, at den have refleksbånd om alle fire ben. Reflekserne skal være mindst fem cm brede. Du kan skabe endnu bedre sikkerhed for dig og din hest, hvis du udover reflekser, også giver din hest ridedækken på i neonfarver med påsyede refleksbånd eller et fortøj med reflekser, så man tydeligt kan se jer forfra.

Husk i øvrigt også, at du ikke må ride med en håndholdt mobiltelefon eller skridte for løse tøjler, når du og din hest opholder jer på en trafikeret vej.

Læs resten af Rådet For Sikker Trafik anvisninger for ridning på vej her.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce