Varm luft i økonomien

Det koster at holde heste. Både tidsmæssigt og økonomisk. Somme tider kan det give anledning til ubehagelige overraskelser, når personlige leveomkostninger og udgifterne til hesten mødes i regnskabet. Det antages ofte at folk med hest ”bare har råd til det”, og udefra kan det da også se ud til at alt er i bedste, økonomiske harmoni. Virkeligheden er selvfølgelig, at hesteøkonomi er et emne der sjældent bliver belyst. Ingen har nemlig lyst til at overveje konsekvensen af de røde tal på bundlinjen.

Det kan i værste tilfælde føre til at ejere skal forenes med idéen om at skille sig af med deres elskede dyr. Af den grund er det værd at vende hver en sten i striden om at minimere omkostninger. Uforudsete regninger er – i sagens natur – umulige at undgå. Men dine planlagte udgifter og regninger kan, i manges tilfælde reduceres. Og når du reducerer dine egne leveomkostninger, så giver det råderum til at forkæle både dig selv og din hest.

Varmepriserne har i den seneste tid været i himmelflugt, så der er mange penge at spare, hvis din bopæl ikke i forvejen er tilsluttet fjernvarme. Det anslås at en konvertering til luft til luft varmepumpe kan dække op til 70% af varmeforbruget for den gennemsnitlige husstand. Præcis hvor i huset den skal monteres afhænger af en række forskellige faktorer som f.eks. hvor god din isolering er, placeringen af vinduer og opdelingen af din husplan.

Varmepumpen består af to dele: den udvendige del og den indvendige. Den indvendige bliver i mange tilfælde monteret i stuen. Hvis der er behov for det, kan du have yderligere indedele af varmepumpen. Visse mærker af varmepumper støtter helt op til fem inddelinger. Dette kan i bedste fald give en bedre, og hurtigere fordeling af varmen.

Din montør vil kunne give dig det bedste bud på, hvor varmepumpen vil gøre mest nytte. De fjerntliggende værelser kan derved opvarmes med el-radiator eller f.eks. brændeovn. Luft til luft varmepumpen er, foruden at være en særdeles god besparelse, også c02-neutral. Så kan du jo selv ose lidt mere, når det er tid til at forkæle din hest.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce