4 følelsesvækkende sange, der kan hjælpe dig på vej som hestemenneske

Det kan indimellem være svært at sætte ord på, hvordan det egentlig er at være hesteejer. Og selv hvis man kan finde ud af det, kan det være nødvendigt at få bekræftet nogle af følelserne og få afløb for dem. Sådan er det med musik; det kan bestyrke vores følelser og tanker og få os til at mærke, at vi ikke er alene om at have dem. Lyt til disse 4 sange og se videoerne – det kan helt sikkert gøre godt for dit indre. Og så gør det bestemt heller ikke noget, at der er lidt heste at kigge på i videoerne.

Annonce

Læs også: Playliste: 15 hestesange, du kan hygge dig med i stalden

1. Når du føler dig ustoppelig

Den stærke følelse af at være ét med hesten kan få dig til at føle sig fuldstændig ustoppelig. Om det er dressurtræningen, den grænseoverskridende forhindring i skoven, som i er kommet over, eller bare det at komme over på den anden side af bommen på ridebanen, så er følelsen af, at man tror på sig selv og sin hest virkelig med til at skabe glæde. Det skal give dig lyst til at fortsætte, når noget er svært, og få dig til virkelig at nyde tiden med hesten. Denne sang, Unstoppable, som er sunget af den australske sangerinde Sia, kan virkelig få følelsen af uovervindelighed frem.

2. Når I skal igennem noget svært

Det er ikke til at skjule, at det at have hest fører glæder såvel som sorger med sig. Det er faktisk derfor, Malgré Tout har sit navn. Malgré Tout betyder nemlig på trods af alt og var desuden navnet på Kong Christian 10’s hest. We Survive af sangerinden Medina handler om at komme igennem det svære og i det hele taget udstå det, der er knapt så sjovt – og gøre det sammen. Selvom sangen nok er skrevet med tanke på forholdet mellem to mennesker, så kan teksten og følelserne i den grad vække genklang hos os hestemennesker. Sangen beskriver så fint det på én gang stærke og sårbare forhold, vi indgår med vores heste.

3. Når tingene ikke går som ventet

At have med en hest at gøre er den ultimative prøvelse på et samarbejde. Du har måske sat et mål for jer eller har nogle drømme, som du gerne vil realisere sammen med hesten. Indimellem brister drømmene dog, og tingene tager en drejning, man ikke havde forudset. Her handler det om at huske på, at du – forhåbentlig – stadig har din bedste ven, hesten, men at det næste kapitel måske bliver anderledes, end du havde forestillet dig. Kunsten er at acceptere det, få det bedste ud af det og glæde sig over det, man trods alt stadig har. Det er lidt af det, sangerne Karl William og Burhan G beskriver i sangen Samme vej.

Læs også: 5 anderledes stykker kürmusik – hvilket ville du vælge?

4. Når du har svært ved at følge med

Det kan til tider være mentalt krævende og måske endda stressende at være hesteejer i en hverdag, der i forvejen er tætpakket. Når man både skal nå sit arbejde og at være der for familien og venner, så kan man til tider føle, at man har svært ved at følge med. Måske er man lidt ved siden af sig selv, og måske er man nødt til at være lidt for “kølig” over for omverdenen – og for sin hest – for at udstå det hele. Her er det om at prøve at finde ro, når man er i stalden og ikke lade dagligdagens øvrige gøremål påvirke én. Det er den følelse, vi kan relatere til, når vi ser og lytter til danske Drew Sycamores 45 Farenheit Girl. Bemærk, at videoen kan være lidt voldsom, særligt i begyndelsen.

Skal der flere sange på listen?

Vi er helt sikre på, at der er mange flere sange, som vi hestemennesker kan spejle os i og få glæde af at lytte til. Men vi har brug for hjælp til at finde dem. Skriv gerne dit forslag med et link til musikvideon i kommentarsporet under artiklen.

Læs også: Redaktionen tester: Er det go eller no-go at ride med musik i ørerne?

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce