5 ponytyper man altid møder til stævner

Ponyer kan i dén grad have personlighed. Når man er til stævne, ser man ponyer med helt specifikke karaktertræk, som vi helt sikkert tror, du kender. Vi har derfor sat os for at samle de mest almindelige typer ponyer, som man ofte møder rundt omkring på stævnepladserne.

Læs også: Det skaber et helt særligt bånd, at jeg ikke kan ride på mine ponyer

Annonce

Den gamle og garvede

Du kender helt sikkert den gamle garvede pony. Det er den type pony, som er ‘gået i arv’ fra den ene ponyrytter til den næste, indtil han/hun falder for aldersgrænsen. Den gamle pony kan sit kram og er sikkerheden selv. Det er typen, der mellem klasser elsker at stå og tage sig en morfar, og som generelt tager alt med ophøjet ro. Til gengæld er den så klog, at den ikke finder sig i hvad som helst. Så pas på med at snyde den for mad eller give den udstyr med for mange swarovski-sten på – det bliver nemlig et nej tak derfra!

rytterlicens
Glansbilledeponyen er som regel hvid og bærer masser af swarovski-sten. Foto: Pixabay.

Glansbilledet

De fleste har set de små yndige (oftest hvide) ponyer på stævnepladserne. Udstyret er altid matchende og beklædt med masser af bling-bling. Det er en rigtig dressurpony. Som regel er det en hoppe, så den hviner gerne og lægger ørerne tilbage for andre, hvis de kommer for tæt på. Kort og godt er det en rigtig prinsessehest med prinsessenykker på godt og på ondt.

Læs også: “Jeg har redet på over 200 heste og ponyer”

Fræseren kendes bedst på, at den altid har travlt med at komme afsted. Foto: Christine Røntved Fisker.

Fræseren

Spænd sikkerhedsselen, for denne pony har travlt! Fræseren er kendt for at være den type pony, der altid tager mindst otte galoptrin, hvor der kun skal være seks mellem springene. Parader og øvelser i skridt er no-go, hvorimod fri trav og galop er favoritterne. Hvor et normalt dressurprogram tager seks minutter, vil en fræser gennemføre det på tre – alt andet er jo spild af tid. Og så kan fræseren nogle gange være svær at holde inde på banen, fordi den har så travlt!

Nej tak, niksen biksen, nope og glem det! Æslet er stædig og kræver en del overtalelse at få rundt på banen. Foto: Pixabay.

Æslet

Nej tak! Når æslet har besluttet sig for, at den ikke vil, så vil den ikke. Og det er næsten umuligt at få den til det. Tit og ofte er den en sløv padde, men til gengæld er den sikker og rolig at være omkring. Et æsel er en fremragende begynderpony, da man kan lære utrolig meget af at ride den. Dog skal man huske, at rider man et æsel, er der stor risiko for, at den kan finde på at stoppe op midt i dressurprogrammet og spise af blomsterkrukkerne på barrieren. Æslet er nemlig også notorisk kendt for at være utrolig madglad.

Emil Stabil er den type pony, som altid gør sit bedste. Til gengæld er den ikke ligefremmen klassens smukkeste og mest yndefulde pony. Foto: Pixabay.

Emil Stabil

Her har vi ponyen, der er sikkerheden selv. Den stopper aldrig foran springet eller ser spøgelser på banen. De er lette og ukomplicerede at ride og er (næsten) aldrig ulydige. Til gengæld er det ikke verdens smukkeste type pony. Men hvad gør det, når den altid gør sit bedste?

Læs også: 5 hestepersonligheder – hvem er din hest?

Annonce

Artiklen er oprindelig bragt i september 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce