Derfor bør du ikke give din hest afklippet græs

Sommerens skiftende vejr med sol, varme og regn betyder, at græsplænerne omkring i landet vokser ekstra meget og skal klippes ofte. Heste elsker græs, og det kan være fristende at tage det afklippede græs med i stalden til hesten. Men der er der flere grunde til, at du ikke bør gøre det.

Catherine Whitehouse, som er ernæringskonsulent hos Kentucky Equine Research, giver her nogle ret stærke grunde til hvorfor du skal undgå at give hesten afklippet græs fra haven.

Læs også: Når græsset på folden begynder at slippe op – hvad gør du?

Græsset kan indeholde skadelige kemikalier

Mange af os bruger gødning for at nære græsplænen og holde den flot grøn. De fleste typer er testet og er ikke skadelige for heste. Det kan dog være en anden sag, hvis der er brugt kemikalier til begrænsning af ukrudt eller lignende.

Der kan snige sig giftige planter med

Når man slår græs, luger bede og rydder op i haven, og samler det hele i bunker, da der forholdsvis nemt snige sig andre planter med i det afklippede græs. Nogle af de planter, som vi har i vores haver, er decideret giftige for heste. Et eksempel er Taks. Hvis en hest spiser en lille mængde af det (0,45 kg.), kan det være dødeligt.

Læs også: Lader du din hest spise græs med bid i munden? – Sådan undgås det

 

Annonce

Græsset forrådner og danner bakterier

Afklippet græs forrådner delvist gennem fermentering af sukkerarter. Fermentering udløser varme, som kan være helt op til mellem 49-77 grader. Under disse forhold kan der let komme bakterier så som Clostridium botulinum, som er skadelig for heste.

Konklusionen må være, at det ikke er risikoen værd at give hestene det afklippede græs. Hold i stedet hesten på en velafprøvet og kontrolleret diæt, som understøtter dens fordøjelse og velbefindende optimalt.

KILDER

Kentucky Equine Research; Skip the Grass Clippings for Horses

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce