Derfor er det slet ikke så slemt at være rytter…

Livet med hest er ikke altid let. Det meste af tiden er det heldigvis en fornøjelse, men man kan også opleve nedture. I sådanne situationer må man minde sig selv om, hvorfor man bruger så meget tid og så mange penge på at have den firbenede stående. Her er en lille liste over, hvad der virkelig er værd at huske på. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at være glad for – og ikke mindst stolt over – at være rytter.

Læs også: 9 typiske fordomme om hestemennesker

Annonce

Frisk luft

At have hest er en livsstil, som mere eller mindre tvinger dig til dagligt at komme ud i den friske luft – og det er sundt! Afhængigt af vejret kan det naturligvis være en større eller mindre fornøjelse, men der er ingen tvivl om, at det kun gør godt for sjælen at være så meget ude.

Daglig motion

Sammen med den friske luft giver det at have hest dig god motion. Uanset om du rider eller ej, kan du ikke undgå at være aktiv, når du er i stalden. Det at strigle, muge og slæbe udstyr frem og tilbage tæller nemlig også en hel del på kontoen. Man skal heller ikke undervurdere, hvordan træningen med hesten kan få pulsen op. Vidste du for eksempel, at en times ridning svarer til en løbetur på en halv time?

På tværs af alder

Når man begår sig i en stald, kan man ikke undgå at møde andre hesteglade mennesker. Det helt særlige er, at bekendtskaberne i en stald kan strække sig langt på tværs af alder. Der er ikke mange miljøer, hvor en kvinde på 60 og et barn på 10 kan have så meget tilfælles og så meget at snakke om, som i en stald.

Et særligt sprog

Når du er en del af ridesporten, er du også en del af et fællesskab, som taler sit helt eget sprog. Du har måske prøvet at tale om ridning med en veninde fra stalden, imens et ikke-hestekyndigt menneske undrende har spurgt ind til, hvad pokker I dog snakker om. Det skaber en helt særlig følelse at kunne nørde ned i noget, som andre ikke forstår, men som man alligevel kan dele med nogen.

Læs også: Hesteland er enhver rytters Narnia

Et hjem nummer to

Du kan grine og du kan græde. Der vil heller ikke være nogen, som ser skævt til dig, hvis du en dag kommer forbi med make up’en siddende fra festen i går – eller måske helt uden. Fordi hestemennesker er så forskellige og samtidigt fælles om at lugte af hest, er miljøet i en stald ofte rummeligt og hjertevarmt. Det giver plads til, at man kan være den, man er. For nogen vil stalden ligefrem føles som et hjem nummer to, hvor der altid er plads til at give udtryk for sine følelser og holdninger.

Annonce

Ansvarsfuldhed

At have hest er – i en lidt generel forstand – lidt ligesom at have et barn. Når man anskaffer sig en hest, forpligter man sig også til at passe på den. Selvfølgelig kan man få andre til at hjælpe sig, men i sidste ende er det ejeren, der har ansvaret for, at hesten har det godt. Selvom det indimellem kan føles som en byrde, er det også med til at udvikle dig som menneske – og det vil du helt sikkert kunne bruge senere i livet.

Ubetinget kærlighed

Når man har hest, lærer man at elske et andet væsen trods dets fejl og mangler. Uanset om man ejer en stædig hoppe, en ukuelig hingst eller en lidt for naiv vallak, bliver man nødt til at holde af den, som den er, hvis man vil opbygge et godt forhold. Ingen dyr eller mennesker er perfekte, og det er en vigtig erkendelse at kunne gøre sig. Som hesteejer er man altså rigtig godt rustet til at kunne respektere og måske ligefrem elske andre – også mennesker – præcis som de er. Dén egenskab er mere værd en som så, og kan hjælp dig rigtig godt på vej livet igennem.

Der er uden tvivl mange flere grunde til at være både glad for og stolt over at være rytter. Her kunne du blot læse, hvad vi mener, er det vigtigste at huske på. Hvad synes du, er det bedste ved at have hest?

Læs også: Sportspsykologisk konsulent: 11 råd til at styrke dit barn i forbindelse med sport

Artiklen er oprindeligt bragt i oktober 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce