Hesteland er enhver rytters Narnia

Tik, tok, tik, tok… Kender du det, når ti minutters arbejde føles som tre timer? Eller når tiden går ekstra langsomt, mens du sidder i kø på motorvejen? Det gør vi nok alle sammen.

Til gengæld kender du helt sikkert også det, at en time i stalden føles som et kvarter, og du gang på gang først kommer hjem fra stalden klokken ti om aftenen – til stor forundring for både din familie, kæreste og venner.

Men hvad bruger vi egentlig tiden i stalden på? For de fleste ryttere kan det være svært at huske, og derfor har vi her samlet ni tidsslugere, som enhver rytter helt sikkert kan nikke genkendende til!

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

1. Kaffe, te og masser af snak

At være i stalden er for de fleste ryttere lig med afkobling fra hverdagens gøremål. Det er også her vi finder venskaber og kan mødes med andre hestetosser, som alle har samme store passion som os selv for hestene. Vi bruger derfor oceaner af tid i rytterstuen, ved barrieren og i boksdøren på hyggesnak – og det for det meste handler det faktisk slet ikke om hest!

2. Vi gennemgår lige programmet én gang til

Skulle du bare lige ride i en halv time i dag? Ja, det kom så ikke til at ske. Vi kender vist alle sammen til det, at programmet, øvelsen eller afsættet ikke sad helt i skabet – og derfor er det naturligvis en god idé at tage det om … igen, og igen, og igen.

3. Flette, klippe og trimme

Vi elsker at nusse om vores hest, og ligegyldigt hvornår på året vi er i stalden, bruger vi lang tid på at sørge for at ”Musse” ser ordentlig ud! Den rosenknop er lidt større end de andre, er den ikke? Ommer! Og afslutningen på halen er da også lidt skæv? Vi studser lige lidt mere …

Læs også: Det tænker en dressurrytter der fejlagtigt har tilmeldt sig til en springtime

4. Fik jeg ordnet foder?

Du er på vej ud af stalden, for at køre hjem efter tre timer i stalden, men idet du åbner bildøren, kommer du i tanke om, at du da ikke fik ordnet foder til de næste par dage – eller har du? Øjeblikket efter ser du dig selv stå og kigge på et blankt og rengjort foderrum, og indser at du selvfølgelig ikke havde glemt det!

5. … og slukket lyset? Og hov! Hvad med …

Du sidder igen i bilen, og har netop sendt beskeden til din familie eller kæreste om, at NU er du på vej hjem. Du tænder bilen, men bliver pludselig i tvivl om du har husket at slukke lyset i foderrummet. Ud igen! Inden du får set dig om falder du i snak med en af de andre piger fra stalden, og så går der hurtigt en halv time mere.

6. Travlhed er lig at være langsom

Du har alt, alt for travlt, og skal kun lige i stalden for at skifte dækken på dyret, muge ud og lave foder til i morgen. Du åbner boksdøren, og ser til din store forundring, at din hest i løbet af dagen har skiftet udseende til en …. Klump mudder? Er der overhovedet en hest inde bag ved?

Fem minutter senere ser du dig selv stå og vaske, tørre og strigle hesten – for dit kæresteeje skal selvfølgelig ikke være kold og beskidt i løbet af natten! Du kigger derefter ind til din venindes hest, og konstaterer at samme mystiske hændelse er sket – og straks går du i gang med samme store striglearbejde, for du ved hun også har travlt. Ja, så gik de timer igen!

7 .Mistede sko og grimer

En kold november dag går du mod folden, for at hente ”Musse” ind fra fold – Nu skal der rides dressur! Men da du kommer op til den bagerste ende af folden, erfarer du at ”Musse” har smidt sin grime, og samtidig trækker på det ene forben.

Du tjekker hurtigt benet, og konstaterer at banditten, for anden gang på ganske kort tid, har tabt en sko! Du ved nu, at du de næste par timer render med røven i vejret, for at lede efter både sko og grime i mudderet

LÆS OGSÅ: Det gør din hest altid, når du har travlt!

8. Jeg ordner lige skab – igen

Synes du at du har meget tøj derhjemme, og det kan være svært at finde plads til det hele? Så skulle du se en hestekyndiges sadelskab!

Selvom du kan føle du lige har ordnet det, så kan du lige så godt starte forfra igen – for selvfølgelig har du lagt sårsalven bagerst i skabet, eller også har du gemt dit karrygule underlag væk, fordi du aldrig får det brugt – men typisk nok, står du lige pludselig og mangler det, og må derfor rive alt ud fra skabet – og så er det tid til at ordne skab igen!

9. Nu tager jeg altså hjem

Har du nogensinde hørt dig selv sige: ”Nu tager jeg altså hjem!” flere gange på én dag? Ja, så er du præcis ligesom alle andre hestetosser. For selvom planen er at tage hjem klokken syv, så bliver klokken pludselig ti, og du har misset flere opkald fra din kæreste, der egentlig bare ville fortælle at maden for længst er kold. Nu må du vist også hellere komme hjem!

Læs også: Derfor skal du ikke date din underviser

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2017

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce