Det danske landshold til VM i TREC er udtaget

Det danske landshold til VM i TREC er nu udtaget, og rytterne skal deltage i konkurrencerne den 24.-26. august 2022 i Frankrig, når VM finder sted. Det er første gang, at Danmark kan sende et helt hold til VM i TREC, og vi glæder os til at følge deltagernes tur til Frankrig!

Læs også: Distanceridning: At nå i mål er at vinde

Annonce

Flere får øjnene op for TREC

Det er intet mindre end fantastisk, at Danmark for første gang i historien har så mange dygtige ryttere, der konkurrerer på højeste niveau, at det nu er muligt at stille op i holdkonkurrencen til verdensmesterskaberne i TREC. Det skyldes hovedsageligt, at flere og flere ryttere har fået øjnene op for den alsidige disciplin. Disciplinen indeholdender nemlig tre faser; orienteringsridt, terrænridt og gangartstest. 

Foreningen TREC Danmark, som har overtaget disciplinen TREC efter DRF, har udtaget en bruttotrup til deltagelse i VM, som finder sted i Frankrig, den 24.-26. august 2022. Hvert land kan stille med seks ryttere, hvoraf fire ryttere kan deltage i holdkonkurrencen.  

Landsholdet

De deltagende ekvipager på holdet er: Lisa Kjer Andersen og Macimo, Christina Svendsen og Starline Alrakis, Maria Rasmussen og Moremoney Magneto, og Kickan Utzon og Fyrsti. Christian Madsen og Gustur vom Kranichtal deltager individuelt. 

Lisa og Maria har deltaget i EM og VM tidligere, og de andre er debutanter i VM sammenhænge. 

Det har krævet megen træning af både heste og ryttere og ikke mindst international stævnedeltagelse at blive udtaget til at skulle repræsentere Danmark. Ekvipagerne har deltaget i stævner i Eersel i Holland og Forsby i Sverige, samt deltaget i træningssamling med international træner for at komme i betragtning til en plads på landsholdet. 

Læs også: Første dansker til VM i TREC

Debutant glæder sig

Én af debutanterne på holdet er Kickan Utzon, som rider på islænderen Fyrsti. Hun er en erfaren konkurrencerytter og startede nærmest for sjov i en TREC-konkurrence for fem år siden. Det viste sig, at hun syntes, det var supersjovt, og hun har så redet TREC lige siden.  

Kickan udtaler: ”I begyndelsen red jeg de lave klasser på 5-10 km og red altid i par eller på hold. Efterhånden blev jeg nysgerrig på opgaverne i de lidt sværere klasser,” og hun fortsætter med et stort smil på læben; ”TRECs tre faser indeholder utroligt mange elementer, som man kan blive ved med at øve sig på. Jeg elsker det samarbejde, jeg har med min hest om at løse forhindringer på terrænbanen, hvor tilliden imellem min hest og jeg er en essentiel del. I orienteringsfasen nyder jeg at have en hest, der for løse tøjler reagerer på de mindste signaler og tanker, når vi finder vej ude i naturen.”   

Kickan er af den overbevisning, at man kan ikke bare købe sig til en god TREC hest, men der er tale om et samarbejde, som rytteren skal opbygge med sin hest. Det har Kickan praktiseret sammen med sin dressurunderviser og ved et stigende fokus på de terrænforhindringer, hvor der er størst udviklingspotentiale. Ganske ligesom hun har fokuseret på konditionstræning og ”straightness” træning, som består af jordarbejde med gymnasticerende øvelser, der smidiggør og styrker hesten, så den bliver lige stærk i begge sider og dermed bruger sin krop optimalt. 

Springe over træstamme i TREC
Her ses Kickan og hesten Fyrsti, der springer 90 cm træstamme. Foto: TREC Danmark

Læs også: Straightness Training: Træn din hest sund og stærk resten af livet

Erfaren holdleder

Det er det internationale forbund FITE, der blandt andet organiserer TREC-ridning, som er ansvarlig for det internationale TREC-reglement, og som er ”teknisk delegeret” ved afholdelsen af VM i TREC. Et af kravene for at et land må sende ekvipager til mesterskaber er, at landet skal stille med en holdleder, som er kontaktperson overfor stævnearrangøren. 

TREC Danmark sender Finn Märcher som Chef d’ Equipe til VM i Frankrig. Finn har været med i TREC siden disciplinen kom til Danmark i 2012, var med TREC-udvalget under DRF og er medlem af TREC Danmarks bestyrelse – og så var han også holdleder ved det seneste VM i Italien i 2018.  

Vi ønsker alle ryttere rigtig meget held og lykke med VM!

Kilder

Pressemedelelse fra TREC Danmark

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce